Skip to main content
škola

Devojčicu drugarice našle krvavu, i ranije se sekla, ruke su joj pune ožiljaka: Detalji drame u školi u Rumi

Foto:GoogleMapsPrintscreen
U bolnici u Sremskoj Mitrovici kažu da je T. S. u potpunosti zbrinuta i da rane koje je sebi nanela nisu opasne po život

T. S. iz sela Ljukovo, učenica prvog razreda Srednje stručne škole "Branko Radičević" u Rumi isekla je žiletom sebi vene u školskom toaletu u utorak popodne na velikom odmoru! Nju su pronašle drugarice kako krvavih ruku sedi na WC šolji i odmah pozvale lekare Hitne pomoći, koji su uspeli da spasu život nesrećnoj devojčici. Ona je prebačena u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i nalazi se van životne opasnosti.

Njeni drugovi iz razreda ostali su u šoku kada su saznali da je devojčica pokušala da se ubije.

- Ona je oko 16.30 sati sa dve drugarice na velikom odmoru otišla u WC. Drugarice su izašle, ali nje nije bilo, pa su je pozvale da izađe iz kabine. Pošto se nije javljala, otvorile su vrata i zatekle je kako sedi na WC šolji sa žiletom u ruci dok joj niz dlanove curi krv. Odmah su shvatile da je ona prerezala vene i brzo su pozvale Hitnu pomoć. Lekari su na vreme stigli, previli njene ruke i tako joj spasili život. Prebačena je u Dom zdravlja u Rumi, a kada joj je došla majka, odvezli su je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Tamo se oporavlja, saznali smo da je dobro i svima nam je laknulo - kažu Teodorini drugovi, još uvek pod utiskom događaja.

U bolnici u Sremskoj Mitrovici kažu da je T. S. u potpunosti zbrinuta i da rane koje je sebi nanela nisu opasne po život.

- Devojčica je dovezena sa posekotinama na rukama koje je zadobila prilikom pokušaja samopovređivanja, pošto je žiletom prerezala vene. Lekari Urgentnog prijema obavili su svu neophodnu dijagnostiku, rana je previjena, a ona je upućena na psihijatrijski specijalistički pregled - stoji u saopštenju PR službe mitrovačke bolnice.

hitna pomoć
Foto: Srbija Danas

Direktor Srednje škole "Branko Radičević" Mirko Zrnić rekao je da je brzom reakcijom učenika, nastavnika i lekara izbegnuta tragedija.

- Đaci i nastavnici koji su pronašli T. S. bili su vrlo pribrani, brzo su pozvali Hitnu pomoć, pa je nađoj ušenici spašen život. Koliko sam čuo, rane koje je napravila sebi, nisu tako duboke, ali nisu ni bezazlene. Satima smo pokušavali da dobijemo telefonom njenu majku, ali ona se pojavila tek uveče - kaže Zrnić.

Čudna je, i ranije se povređivala

T. S., živi sa majkom i mlađom sestrom u Ljukovu kod Inđije, dok joj otac radi u Nemačkoj. Jedno vreme živela je sa porodicom u Irigu. Njeni drugovi kažu i ranije bila problematična i nanosila sebi povrede.

- T. S. je čudna devojka, imala je psihičkih problema, koje očigledno nije sama uspevala da reši. Ruke su joj išarane ožiljcima od pokušaja presecanja vena. Nekoliko puta smo je mi drugovi vodili u Hitnu pomoć da je pregledaju, pošto se sekla staklom i žiletom - pričaju njeni drugovi.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd