Skip to main content
Dijana Hrkalovic

HRKALOVIĆKA USKORO IZLAZI IZ PRITVORA? Advokati izričiti u svojim zahtevima, sutra ističe 30 dana od poslednjeg produženja

Foto: Profimedia/SD/YoutubePrintscreen/Novo jutro
Pritvor je određen da ne bi uticala na svedoke

Branioci bivše sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović danas su sudu podneli predlog da joj se ukine pritvor, jer smatraju da su prestali svi razlozi za njeno dalje zadržavanje u pritvoru, koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke.

DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA U NOVOJ CRNJI: Ratni veteran pružio gostu krov nad glavom, ovaj ga mučki ubio

DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA U NOVOJ CRNJI: Ratni veteran pružio gostu krov nad glavom, ovaj ga mučki ubio

HOROR U ŽARKOVU: Ubio ženu, pa pokušao da presudi sebi

HOROR U ŽARKOVU: Ubio ženu, pa pokušao da presudi sebi

TUGA - PRONAĐENO TELO DRUGE ŽENE IZGORELE U POŽARU U OBRENOVCU: Njen suprug na zgarištu zatečen u suzama

TUGA - PRONAĐENO TELO DRUGE ŽENE IZGORELE U POŽARU U OBRENOVCU: Njen suprug na zgarištu zatečen u suzama

- Saslušani su svi predloženi svedoci i nema razloga da dalje bude u pritvoru - rekao je jedan od Hrkalovićkinih branilaca Nenad Tasić.

Njoj, inače, sutra ističe 30 dana od poslednje odluke o produženju pritvora, od 10. novembra.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka, u kojem pritvor može da traje najduže 30 dana uz mogućnost produženja za još 30 dana.

Hrkalovićka je uhapšena 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre dvadesetak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Krivičnim prijavama obuhvaćeni su i Šušnjić i Milenković.

Šušnjić se, takođe, tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd