fbpx
Skip to main content
Dijana Hrkalović

DIJANA HRKALOVIĆ SE TERETI ZA TRGOVINU UTICAJEM I UKLANJANJE TRAGOVA UBISTVA: Preti joj od jedne do osam godina robije

Foto: SD/ilustracija
Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

RODBINA I PRIJATELJI JE ISPRATILI NA VEČNI POČINAK: Na Novom groblju sahranjena Ana Bulatović

RODBINA I PRIJATELJI JE ISPRATILI NA VEČNI POČINAK: Na Novom groblju sahranjena Ana Bulatović

NIKO NIŠTA NIJE VIDEO, NIŠTA NIJE ČUO: Oglasile se komšije Dijane Hrkalović - znamo je samo iz viđenja

NIKO NIŠTA NIJE VIDEO, NIŠTA NIJE ČUO: Oglasile se komšije Dijane Hrkalović - znamo je samo iz viđenja

OČAJNA MAJKA UBIJENOG BARANINA "Tužilac mi je rekao da je mog sina ubio Belivuk, ali nam je ZABRANJENO da tragamo za telom"

OČAJNA MAJKA UBIJENOG BARANINA "Tužilac mi je rekao da je mog sina ubio Belivuk, ali nam je ZABRANJENO da tragamo za telom"

Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka, u kojem pritvor može da traje najduže 30 dana uz mogućnost produženja za još 30 dana, na predlog tužioca, a o predlgu odlučuje sud.

To znači da bi Hrkalovićka mogla da bude u pritvoru najduže 60 dana, ukoliko u tom roku tužilaštvo ne podnese sudu optužni predlog protiv nje, jer bi u tom slučaju bila puštena da se brani sa slobode po sili zakona.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović
Foto: Profimedia/ilustracija

Odluku o određivanju pritvora do 30 dana doneo je juče, na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak kako Hrkalovićka ne bi uticala na svedoke u toku sprovođenja dokaznih radnji koje će preduzeti tužilaštvo.

Kvalifikacija dela za koje se bivša državna sekretarka tereti glasi:

- Koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljeni uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

- Nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena je u Okružni zatvor u Beogradu, gde će u skladu sa epidemiološkim procedurama koje su na snazi od marta 2020. godine narednih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.

- Zbog situacije sa epidemijom korona virusa, kao i svi drugi pritvorenici ili osuđena lica koja se upućuju na izvršenje kazne, ona mora da bude u izolaciji 14 dana.

Na odluku kojom joj je određen pritvor Hrkalovićka i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Hrkalovićka je juče uhapšena nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a protiv Hrkalovićke je danas podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, krivična prijava je podneta i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

velja nevolja
Foto: Profimedia

Milenković je prethodno saslušan u MUP-u, a Hrkalović u Sektoru unutrasnje kontrole, a potom i u Tužilastvu za organizovani kriminal nakon čega je Tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo nije saopštilo zbog čega je pokrenulo postupak protiv Hrkalović, ali mediji pišu da je to zbog ubistva Vlastimira Miloševića, poznatijem kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a posle i oslobođen od optužbi Veljko Belivuk koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd