Skip to main content
giška

DO SADA NEPOZNATI DETALJI: Doktorka, koja je prva videla mrtvog Gišku, otkrila ZAVERU O NJEGOVOM UBISTVU

Foto: Facebook/Legende devedesetih
Ništa nije onako kako se mislilo

Đorđe Božović Giška, komandant Srpske garde, nije, kako godina kruže priče, ubije s leđa 15.septembra 1991. godine na gospićkom ratištu.

NEKRUNISANI VITEZ ULICE: On je BOS od koga su se tresli Sloba i Arkan, a bio je Kneletov IDOL

BRAĆO, SRBIJU ĆEMO USKORO BRANITI PO ROVOVIMA: Jezivo Giškino predskazanje na grobu svog prijatelja (VIDEO)

Naime, on je pogođen s bočne strane, otkriva dr Marija Čubrilo, specijalista patološke anatomije i načelnik Službe za patologiju KBC Zvezdara u Beogradu, koja je prva pregledala ubijenog komandanta SG i obara teoriju zavere o ubistvu s leđa.

- Bila sam načelnik vojnog saniteta na gospićkom ratištu kada je Giška poginuo. Ona je bio u mom rejonu. Često je navraćao do ambulante. Sećam ga se kao izuzetno cenjenje i poštovane ličnosti. Kada je nastradao mi smo bili šokirani. Dovezen je u ambulantu. Nažalost, mogla sam samo da konstatujem smrt, a potom izvršim spoljni pregled leša. Imao je prostrelnu ranu u predelau grudnog koša. Ulazna rana je bila u pravcu mamarne (grudne) linije. Bila je bočno i više spreda. Metak ga je pogodio bočno, s donje strane grupnog koša, izašao na drugu stranu. Ubica je mogao stajati bilo gde s prednje strane. Sigurno nije ubije s leđa. Obdukcija nije rađena, jer nije bilo uslova za to – otkrila je Čubrilo.

POSLEDNJA GIŠKINA SLIKA JE JEZIVA: A tek kada čujete šta je majci rekao pre pogibije (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Telo je prebačeno za Beograd i nije joj poznato šta se dalje sa njim dešavalo, rekla je doktorka.

Ratne devedesete dr Čubrilo je provela na prvoj liniji fronta, a potom u kliničkom centru „Sveti Sava“ u Kninu u kojem je jedno vreme bila direktor.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Gardista's picture

Gardista

Gospođa Marija Čubrilo je supruga Radeta Čubrila, koji se Giški lažno predstavio kao komadant TO za Gospić. U vreme Giškinog ubistva Čubrilo je bio sa Fićom i Frenkijem u Medak-u. Rade Čubrilo je na prevaru namamio Gišku u Medački Džep po zahtevu SDB. Gospođa Čubrio laže, ambulantu je držao gardijski hirurg dr Nikolić i on je utvrdio uzrok smrti. Giška je ubijen sa leđa od strane SDB-a i Čubrila.

15 | 2
oscar's picture

oscar

Srbija je vazda imala izrode kojima nista nije sveto.Za pare i licnu korist sve ce uraditi.Tako vam je isto i danas.

2 | 0

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd