fbpx
Skip to main content
grčka policija

Dobre vesti u slučaju Zakintos: Maloletni mladići dobro u pritvoru, i dalje se čeka na prevod predmeta

Foto: Profimedia/ilustracija
Ministarstvo pravde Srbije urgiralo da se završi prevod predmeta

Atinski advokat krivičar Aleksios Kougias, koji je pored sprskog i još jednog grčkog advokata angažovan na odbrani u slučaju "Zakintos", obišao je u četvrtak dvojicu osumnnjičenih Srba koji su smešteni u pritvor maloletničkog zatvora u Grčkoj.

MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA: Brutalno UBIJEN advokat koji je trebalo da BRANI SRBE na Zakintosu

REZULTATI KOJI MOGU BITI PRESUDNI: Stiže nalaz o uzrocima smrti Amerikanca na Zakintosu!

Beogradski advokat mladića, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je da joj je Kougias preneo da su Miloš Ilić i Nemanja Petrović dobro.

Ona je dodala da za se završava prevod spisa predmeta sa grčkog na srpski koji će biti dostavljen odbrani, što je postignuto uz nedavno angažovanje Ministarstva pravde Srbije.

grčka policija
grčka policija
Foto: Profimedia/ilustracija

Srpsko ministarstvo pravde je početkom septembra, na molbu branilaca orkivljenih slučaju "Zakintos", urgiralo kod grčkog ministarstva pravde da se spisi predmeta okrviljenima dostavlju na sprskom jeziku u skladu sa pravom da se postupak vodi na maternjem jeziku. 

Pre ove urgencije grčki sud nije želeo da spise predmeta okrvljenima i braniocima dostavlja na maternjem jeziku, sa obrazloženjem da na to nije obavezan.

Sedmorica Srba u ovom slučaju su osumnjičena za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula.

Roditelji uhapšenih Srba na Zakintosu traže za svoje sinove JEDNU STVAR!

Petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Još dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode i nalaze se u Srbiji.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd