fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

DONET ZAKLJUČAK Oglasila se komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa: Mikine žrtve trpele i psihičku torturu

Foto: Pink.rs/Ilustracija
Devojke, među kojima su i mlade glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, prethodno su optužile Aleksića da ih je silovao, odnosno seksualno zlostavljao.

Devet devojaka, žrtava samozvanog nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića (68), govorile su istinu o tome kako ih je nastavnik glume silovao i seksualno zlostavljao, potvrđuje njihovo psihološko veštačenje.

NEVEROVATNO! Aleksa pronašao DETELINU sa četiri lista i postao MILIONER

NEVEROVATNO! Aleksa pronašao DETELINU sa četiri lista i postao MILIONER

ISKAZI ŽRTAVA SU VALIDNI! Veštaci potvrdili - sledi OPTUŽNICA protiv Mike Aleksića

ISKAZI ŽRTAVA SU VALIDNI! Veštaci potvrdili - sledi OPTUŽNICA protiv Mike Aleksića

LEČIĆ USKORO NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU: Već pokrenute radnje - prijava glumice Štajnfeld za silovanje procesuirana

LEČIĆ USKORO NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU: Već pokrenute radnje - prijava glumice Štajnfeld za silovanje procesuirana

Punomoćnik nekih od žrtava Jugoslav Tintor kaže da je žrtve veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "Psihičke patnje visokog intenziteta".

- Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog - naglasio je Tintor.

Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića mogu se smatrati potpuno validnim.

Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije (popunjavanje rupa u sećanju izmišljenim, fiktivnim detaljima), poremećanja, mitomanije, fantastike....

Glumica Milena Radulović je početkom godine u ispovesti ispričala kroz kakve je užase prolazila dok je bila u školi Mike Aleksića. Ona je tada rekla da je nastavnik glume prvi put silovao kada je bila maloletna, a da se to ponavljalo i kasnije.

Aleksića je potom optužilo još osam devojaka, zbog čega je uhapšen, već dva meseca nalazi se u pritvoru i čeka da tužilac podigne optužnicu.

Posle Milene strašno iskustvo kroz koje je prošla je ispričala i glumica Iva Ilinčić.

Mika Aleksić
Foto: Printscreen/RTS

- Pre nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: "Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikad zaustaviti" - rekla je Iva i nastavila:

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: "Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata." Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak.

Treća žrtva koja danas ima 20 godina možda je doživela i najveću traumu. Kako je ispričala, nju je Aleksić silovao prvi put kada je imala 18 godina. Posle toga, tvrdi, silovanje se ponavljalo svakog utorka sedam meseci.

Poslednja od devojaka ispovest je dala pre desetak dana. Ona je praktično i poslednja Aleksićeva žrtva pre nego što je prijavljen policiji i priveden. Devojka koja je insistirala da ostane anonimna tek skoro je napunila 18 godina. Ona nije silovana, već je doživela neprijatnost kada joj je Aleksić rekao da se skine, a zatim je dodirivao. To se dogodilo samo jednom, a ona je odmah odlučila sve da ispriča roditeljima i drugarici.

Ako tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još dokaza, istraga bi mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd