fbpx
Skip to main content
Granična policija

DRAMA NA PRELAZU GRADINA: Carinik zavukao ruku u bunker i napipao nešto MEKANO I TOPLO

Foto: Profimedia
Slučaj je otkriven na ulaznoj strani ovog prelaza nešto posle ponoći

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su u saradnji sa policijom pronašli mladu Sirijku sakrivenu u specijalno preprapravljenom bunkeru za krijumčarenje.

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

OTKRIVENA LABORATORIJA MARIHUANE U ZEMUNU: Policija uhapsila dva muškarca

OTKRIVENA LABORATORIJA MARIHUANE U ZEMUNU: Policija uhapsila dva muškarca

SUBOTICA NE PAMTI OVAKVU TRAGEDIJU: Mališan (12) se igrao i udavio, baka i komšije otkrivaju detalje UŽASA

SUBOTICA NE PAMTI OVAKVU TRAGEDIJU: Mališan (12) se igrao i udavio, baka i komšije otkrivaju detalje UŽASA

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani ovog prelaza kada je malo posle ponoći za detaljan pregled izdvojen automobil "tojota" danskih registarskih oznaka.

Njime je sam putovao 62-godišnji danski državljanin sirijskog porekla, koji je vrlo kategorično tvrdio da nema ništa da prijavi sem ličnog prtljaga.

Prilikom kontrole, koja je ipak usledila, carinik je odmah uočio da je ispod zadnjeg sedišta na automobilu nešto prepravljano i dorađivano.

Kada je uklonio tapacirung i zavukao ruku u šupljinu koja je u odnosu na prvobitni fabrički prostor očigledno bila znatno proširena, napipao je, kako je sam kasnije ispričao "nešto mekano i toplo".

Vrlo brzo je bilo jasno da se "bunkeru" ispod sedišta krije ljudsko biće.

Kada je osoba uvijena u đebad izvučena iz svog skrovišta, vozač je najpre tvrdio da je reč o njegovom sinu.

Potom je kada su pronađena i neka lična dokumenta promenio iskaz, rekavši da reč o ćerki njegove rođene sestre, mladoj ženi staroj između 22 i 24 godine čiji se muž i dete nalaze u Beogradu, gde je navodno imao nameru da je prokrijumčari.

Da li je zaista tako ili je ipak reč o trgovini ljudima, biće utvrđivano tokom dalje istrage koju sprovode policija i tužilaštvo.

Na ovom prelazu je 24. avgusta otkriven sličan slučaj, kada je 73-godišnji Šveđanin marokanskog porekla, pokušao da prokrijumčari 31-godišnju Marokanku u prepravljenom "bunkeru" kombija tvrdeći da mu je to supruga.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd