fbpx
Skip to main content
zatvor

"DVA MESECA ME MALTRETIRA, A NA KRAJU ME JE SILOVAO" Jeziva ispovest zatvorenika u zatvoru u Sremskoj Mitrovici

Foto: Profimedia
Osuđenik S. Š., koji služi zatvorsku kaznu u KPZ Sremska Mitrovica, prijavio je da ga je pre nekoliko dana silovao cimer iz ćelije

Kako mladić u telefonskom razgovoru za medije tvrdi, on već dva meseca nije u dobrim odnosima sa svojim cimerom.

- Dva meseca me maltretira, a na kraju me je pre nekoliko dana i silovao. Žalio sam se upravi, posle čega sam poslat na lekarski pregled, koji je pokazao da sam zlostavljan i da imam analne povrede. Međutim, nisu dolazili inspektori niti me je ko ispitao - rekao je mladić.

SUDIJA IZREKAO PRESUDU PETRU ĐURIĆU: Osnivač pokreta "Ćale ovo je za tebe" dobio meru zabrane prilaska

SUDIJA IZREKAO PRESUDU PETRU ĐURIĆU: Osnivač pokreta "Ćale ovo je za tebe" dobio meru zabrane prilaska

UBIJENA IZ TETEJCA U KOLIMA SVOG DEČKA: I dalje nerazjašnjena smrt fitnes instruktorke Teodore Kaćanski (30)

UBIJENA IZ TETEJCA U KOLIMA SVOG DEČKA: I dalje nerazjašnjena smrt fitnes instruktorke Teodore Kaćanski (30)

"DA LI ĆE MENTOL DA SHVATI DA ĆEMO DA IH REŠIMO?" Kako je Belivuk oterao u smrt čoveka koji je ubio Saleta Mutavog

"DA LI ĆE MENTOL DA SHVATI DA ĆEMO DA IH REŠIMO?" Kako je Belivuk oterao u smrt čoveka koji je ubio Saleta Mutavog

Lekarska komisija

S. Š. objašnjava da je u zatvoru zbog razbojništva.

- Nema razloga da budem napadnut, ali prosto imam dušmane i to se dogodilo. Sve sam ispričao nadležnima kakvu torturu prolazim - tvrdi sagovornik.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je S. Š. cimera prijavio za seksualno uznemiravanje.

- Osuđenik je prijavio da je seksualno uznemiravan od strane cimera u svojoj sobi. Uprava zavoda je u skladu sa zakonom odmah reagovala, premestila ih u druge sobe. Osuđenik koji tvrdi da je žrtva je odveden na lekarski pregled na kom nisu ustanovljene nikakve telesne povrede - kažu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Problematičan

Izvor upućen u dešavanja u zatvoru navodi da S. Š. izuzetno često prijavljuje cimere za različita dela, kao i da je poznat kao problematičan zatvorenik.

- Reč je o mladiću koji je pola života proveo u kaznionicama, a zatvorski staž počeo je još kao maloletnik. Protiv njega su čak pokretani i disciplinski postupci, a stručnjaci koji su radili s njim se slažu da je sklon manipulaciji, te da ima ustaljen obrazac ponašanja - priča izvor:

- Naime, kad god se posvađa s cimerom, on ga prijavi za maltretiranje ili krađu, a posle toga ih razdvoje i S. Š. ostane sam. On je veoma često bio pod pojačanim nadzorom - ističe izvor Kurira.

Slični slučajevi
  • novembar 2017. A. L. posle svađe i tuče s cimerom prijavio da je silovan, nakon čega ga je uprava zatvora uputila na lekarski pregled
  • oktobar 2017. M. J. i N. J. osuđeni pred Višim sudom u Smederevu jer su cimera iz sobe D. J. dva meseca tukli, palili mu genitalije, primoravali ga na oralni i analni seks i čak ga silovali drškom od metle
  • jun 2015. Cimer prijavio Sašu Megu, inače serijskog silovatelja, da ga je seksualno zlostavljao, posle čega je Mega prebačen u drugu ćeliju

Kako sagovornik navodi, muškarac koga je S. Š. optužio za seksualno nasilje mnogo je sitniji od njega. - Mladić koji prijavljuje nasilje je grmalj, dok je optuženi sitan i deluje gotovo neverovatno da bi mogao da ga muči - naveo je izvor.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd