fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

DVE DEVOJKE NEĆE DA GONE ALEKSIĆA: U Višem tužilaštvu nastavljeno davanje iskaza u slučaju poznatog pedagoga

Foto: Printscreen/RTS
Aleksić se već 13 dana nalazi u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora. On negira optužbe i aktivno učestvuje u spremanju svoje odbrane.

Istraga protiv Miroslava Mike Aleksića, kojeg je nekoliko sadašnjih i bivših učenica njegove škole glume "Stvar srca" prijavilo za silovanja i seksualna uznemiravanja, nastavljena je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušenjem dve devojke koje imaju status i svedoka i oštećenih.
Kako se nezvanično saznaje, nijedna od njih dve nije se pridružila krivičnom gonjenju Aleksića.

One su u tužilaštvu pričale o tome kako se Aleksić ponašao na časovima dok su pohađale njegovu školu glume. Govorile su o verbalnim vulgarnostima i uvredama. Jedna od njih je čak i rekla da smatra da to što se dešavalo nije bilo te težine i baš toliko značajno da bi ga krivično gonila.

NJU NEĆE VIDETI NIKO SEM PSIHOLOGA: Kako će izgledati saslušanje najmlađe žrtve Miroslava Mike Aleksića

NJU NEĆE VIDETI NIKO SEM PSIHOLOGA: Kako će izgledati saslušanje najmlađe žrtve Miroslava Mike Aleksića

"MOGAO JE ŠTA JE HTEO..." NOVA POTRESNA SVEDOČENJA: Ovako je Mika Aleksić od devojaka pravio seksualne robinje

"MOGAO JE ŠTA JE HTEO..." NOVA POTRESNA SVEDOČENJA: Ovako je Mika Aleksić od devojaka pravio seksualne robinje

OPTUŽENI OSTAO NEM KADA SE SUOČIO SA ŽRTVAMA: Mika Aleksić odbio da odgovara na pitanja, o Mileni i Ivi govorio nerazumljivo!

OPTUŽENI OSTAO NEM KADA SE SUOČIO SA ŽRTVAMA: Mika Aleksić odbio da odgovara na pitanja, o Mileni i Ivi govorio nerazumljivo!

One su, inače, četvrta i peta devojka koje su do sada dale izjave u ovom slučaju i ne žele da se u javnosti otkriva njihov identitet. Njihovi iskazi biće predmet ocene tužilaštva prilikom odlučivanja o podizanju optužnice.

Kako saznaju mediji, danas će kao svedoci biti ispitane još dve devojke, a očekuje se da uskoro u tužilaštvu iskaze daju glumac Ivan Zarić, koji je držao časove kod Aleksića u školi i supruga osumnjičenog Biljana Mašić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

I Zarić i Mašićeva i dalje su u potpunom šoku nakon Aleksićevog hapšenja i optužbi koje su iznete u medijima.

Inače, ovih dana u javnosti se mnogo polemiše i o tome da je glumica Milena Radulović, koja je Aleksića prijavila za više silovanja od novembra 2012. do juna 2013. godine napisala scenario za seriju sa radnim nazivom "Učitelj".

Mika Aleksić
Foto: Pink.rs/Printsreen

Navodno, ta priča se bavi upravo ovom tematikom i time šta je ona doživela pohađajući Aleksićev studio glume. Iako glumica to nije potvrdila, ali ni demantovala, javnost se podelila na one koji su za i one koji osuđuju korišćenje takvog ličnog iskustva u komercijalne svrhe.

Tako je juče, gostujući na TV Prva, Jelena Tinska rekla da je svoju decu od devet i deset godina ispisala iz Aleksićeve škole glume čim su joj se požalila na njegovo ponašanje.

Ona je istakla da podržava sve devojke koje hrabro izađu i kažu: "Da, mene je neko silovao", ali da o navodnom scenariju za seriju uopšte nema dobro mišljenje.

U istoj emisiji, reditelj Dragoslav Bokan je rekao da su njegova deca mnogo toga dobrog naučila u Mikinoj školi glume, ali da ništa što je važno, poput silovanja, ne bi smelo da postane rijaliti.

U pritvoru već 13 dana

Aleksić se već 13 dana nalazi u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora. On negira optužbe i aktivno učestvuje u spremanju svoje odbrane. Kako su preneli pojedini mediji, ima zdravstvenih problema sa povišenim šećerom i srcem, jer mu je prethodnih godina ugrađeno nekoliko bajpaseva i stentova.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd