fbpx
Skip to main content
Ubistvo

TELA ŠKALJARACA PRONAĐENA U AUTOMOBILU: Godinu dana od ubistva Kožara i Hadžića - izrešetani sa 29 hitaca ispred vile

Foto: YoutubePrintscreen/vijestionline/code3paris
Užičanin Damir Hadžić (46) i Baranin Alan Kožar (43), visokopozicionirani pripadnici "škaljarskog klana" likvidirani su pre godinu dana na grčkom ostrvu Krf u klasičnoj mafijaškoj sačekuši.

Kako je tada naveo sudski veštak koji je vršio uviđaj na licu mesta, pucano je iz dva oružja, ispaljeno je najmanje 30 hitaca od kojih je 29 Kožara i Hadžića pogodilo u glavu, grudi, ruke i noge.

- Zatečeni su u lokvi krvi, a u automobilu su imali oružje, međutim, nisu stigli da ga upotrebe. Ubijeni su bukvalno u nekoliko sekundi. Svi dokazi ukazuju da su ih ubice pratile, znale gde borave i kakve su im navike, zaskočile su ih čim su zaustavili automobilom ispred iznajmeljenog apartmana u jednoj vili. Nisu stigli ni ručnu kočnicu da povuku, već su bili mrtvi - rekao je ranije izvor iz grčke policije.

Travelland radi i danas da biste od sutra već bili u Grčkoj! Hoteli sa 4* i 5* po najnižim cenama

Travelland radi i danas da biste od sutra već bili u Grčkoj! Hoteli sa 4* i 5* po najnižim cenama

Pedofil iz Sombora koji je maloletnici slao jezive poruke osuđen na osam meseci, majka devojčice i dalje u strahu

Pedofil iz Sombora koji je maloletnici slao jezive poruke osuđen na osam meseci, majka devojčice i dalje u strahu

7 GODINA OD ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Odlazak devojčice sa likom anđela je zauvek promenio mnogo u našem društvu

7 GODINA OD ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Odlazak devojčice sa likom anđela je zauvek promenio mnogo u našem društvu

Užičanin i Baranin najverovatnije su likvidirani iz osvete i najnovije su žrtve razbuktalog rata dva zavađena kriminalna klana iz Kotora - "kavačkog" i "škaljarskog". Inače, Hadžić je bio čovek od najvećeg poverenja Igora Dedovića, koji je sa Stevanom Stamatovićem ubijen u januaru 2020. u Atini.

- Ime Damira Hadžića poslednji put se pominjalo posle neuspelog pokušaja likvidacije Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana" u Ukrajini. Nekada je bio pripadnik bande kradljivaca nakita "Pink panter", a tokom godina dogurao je do visoke pozicije u "škaljarskom klanu". Drugi ubijeni, Alan Kožar, važio je za vođu takozvane "barske grupe" koja je u bliskim odnosima sa "škaljarskim klanom".

- On je važio i za desnu ruku Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji. Protiv njega je Crna Gora raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Slobodana Šaranovića u Budvi. Inače, Šaranović je ubijen kada je pušten iz pritvora da se sa slobode brani od optužbi da je organizovao ubistvo Lukinog rođenog brata, Nikole Bojovića - podseća sagovornik.

Iznajmljen apartman

Planirali da ostanu tri meseca

Apartman u vili, ispred koje su ubijeni, prema izvorima iz grčke policije Kožar i Hadžić iznajmili su 21. juna i to na tri mesec.

- Imali su slovenačka lažna dokumenta, a kako bi se sa sigurnošću potvrdio da su to upravo dvojica begunaca za kojima su raspisane poternice, uzeti su im otisci prstiju koji će biti poslati u Srbiju, odnosno Crnu Goru - dodao je istražitelj koji je tada učestvovao u uviđaju na licu mesta.

Nema svedoka - Maser ih pronašao na parkingu

Da su ubice znale svaki korak Hadžića i Kožara, ali i da su dobro poznavali okolinu svedoči činjenica da su ih ubili u trenutku kada u blizini nije bilo nikoga.

- Ljudi koji iznamljuju apartman u istoj kući nisu bili tu, kao ni vlasnici vile. Pretpostavlja se da su ubijeni kada su se vratili sa plaže, ali tačno vreme smrti još uvek nije utvrđeno, jer nema svedoka. Mrtve u automobilu zatekao ih je maser, koji je u vilu došao po ranijem dogovoru sa "škaljarcima", da ih masira - otkrio je ranije izvor grčkih medija.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
17 Beograd