fbpx
Skip to main content
Sudija

EPILOG ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Evo koju kaznu je dobio tinejdžer koji je BRUTALNO SILOVAO dečaka

Foto: Profimedia/ilustracija
Tinejdžer iz Niša O. I. (15), koji je 19. marta brutalno silovao šestogodišnjeg dečaka iz komšiluka u naselju Stočni trg, dobio je za kaznu od suda samo vaspitnu meru.

Prema zakonu, tinejdžer ne može biti upućen u maloletnički zatvor jer je mlađi od 16 godina, pa mu je sud izrekao pojačan nadzor roditelja ili staratelja. U ceo slučaj biće uključeni i radnici Centra za socijalni rad, koji će nadzirati porodicu u kojoj živi.

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

OGLASIO SE REBIĆ O SLUČAJU "JOVANJICA": Tvrdnje Miroslava Aleksića su netačne, želi da naruši ugled MUP-a

OGLASIO SE REBIĆ O SLUČAJU "JOVANJICA": Tvrdnje Miroslava Aleksića su netačne, želi da naruši ugled MUP-a

"MAHAO SVOJIM POLNIM ORGANOM" HOROR u selu kod Požarevca: Muškarac osumnjičen za obljubu devojke ometene u razvoju

"MAHAO SVOJIM POLNIM ORGANOM" HOROR u selu kod Požarevca: Muškarac osumnjičen za obljubu devojke ometene u razvoju

Dečak nije mogao da hoda

Stravičan zločin koji je zgrozio javnost u Srbiji, dogodio se u šumarku nedaleko od naselja Sročni trg, gde žive i nasilnik i nesrećni dečak. Tinejdžer je namamio naivnog dečaka da pođe sa njim, obećavši mu da će mu kupiti slatkiše. Međutim, čim su stigli do šumarka, nasilnik ga je skinuo i obljubio.

Mališan je zadobio takve povrede da nije mogao da hoda, pa ga je napasnik doneo do kuće njegovog dede, gde ga je ostavio.

Kako je tada ispričao R. D., dečakov deda, njegov unuk je vrištao od bolova.

- Bio sam u dvorištu i najpre sam čuo neko šuškanje. Okrenuo sam se i video da O. I. silazi sa brdašceta iza moje kuće, noseći mog unuka u naručju. Dete je zavapilo: "Dedo, dedo, ovamo...", a O. I. ga je tada ispustio. Unuk je bio u takvim bolovima da nije mogao da stoji na nogama, klečao je i jaukao - ispričao je očajni deda i izrazio očekivanje da će nasilnik dobiti najstrožu kaznu.

Izmučeni dečak je nakon zbrinjavanja u bolnici upućen u Zavod za sudsku medicinu, gde je ustanovljeno da je silovan. Nasilnik je u međuvremenu priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Nišu, koji mu je odredio pritvor.

Irena Gušić, portparolka Višeg suda u Nišu, potvrdila je da je postupak protiv 15-godišnjaka pravosnažno okončan izricanjem vaspitne mere, ali nije želela da priča o detaljima tog slučaja. Samo je objasnila kako funkcioniše zakon o kažnjavanju maloletnika.

(Pre)blage kazne

- Zakon predviđa da se maloletnicima mogu izreći mere upozorenja, kao i pojačane mere nadzora roditelja ili staratelja. Takođe, može se izreći i pojačan nadzor u drugoj porodici ili pojačan nadzor sa dnevnim boravkom u ustanovi za vaspitanje i obrazovanje maloletnika. Najstroža vaspitna mera je upućivanje u obrazovnu ustanovu, vaspitno-popravni dom ili ustanovu za lečenje i obuku - objasnila je Gušićeva.

Inače, zakon predviđa i kaznu zatvora za maloletnike, ali samo ako su stariji od 16 godina, te ako je za krivično delo koje su izvršili predviđena robija duža od pet godina. Maloletnički zatvor ne može biti kraći od šest meseci, niti duži od pet godina.

Nasilnik poznat po zlu u svom kraju

Meštani niškog naselja Stočni trg nisu imali nijednu lepu reč za O. I.

- Otac mu je odavno umro, a majka mu se preudala, a onda mu je i očuh preminuo. Taj dečak samo skita i krade šta god mu dođe pod ruku. Jedno vreme je zarađivao pranjem šoferšajbni vozila u centru Niša, kod Višeg suda, ali uglavnom je krao. Od njega se samo najgore moglo očekivati, pa nas nije iznenadio pto je počeo da siluje - rekle su komšije tinejdžera.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd