fbpx
Skip to main content
Ivana Kostić

Evo šta se iskomplikovalo u Ivaninoj trudnoći što je dovelo smrti bebe i nje!

Foto: Facebook/Pravda za Ivanu i Veru
Ivana Kostić (31) zajedno sa svojom bebom preminula je samo nekoliko dana posle porođaja!

Prema nezvaničnim saznanjima, Ivana Kostić (31) primeljena je na Nišku ginekološko- akušersku kliniku 21. juna ali već tri dana kasnije prebačena za Beograd zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Nezapamćena tragedija: Majka i beba iz Niša umrle posle porođaja!

Dečaci su videli da je otac majci kamenom razbio glavu, ali ne znaju da je ubio: Nadaju se samo jednom

nestale bebe
Foto: Profimedia

- Pacijentkinja je primljena u sedmom mesecu. Na osnovu analiza i utrazvuka utvrđeno je da ima trombozu vena jetre, takozvani "Bud Chiari" sindrom, sa početnim znacima lošeg funkcionisanja jetre. Dobila je svu potrebnu terapiju i zbog takvog stanja prebačena je u Klinički centrar Srbije na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Beogradu - priča dr Goran Stanojević, pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra u Nišu za hiruška pitanja.

U Urgentnom centru pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog. Već tada žene je bila u izuzetno teškom stanju i životno ugrožena, jer su lekari ustanovili akutno popuštanje funkcije jetre i bubrega sa sumnjom na trombozu vena jetre, koj mogu izazvati HEELP sindrom "Bud Chiarrz" sindrom, ali i zastoj u rastu ploda.

Iz Urgentnog prebačena je na odeljenje akušerskog intenzivnog lečenja u GAK Višegradska. Međutim, nakon labaratorijske obrade i terapije, stanje majke i deteta se pogoršalo i odlučeno je da se uradi hitan carski rez.

Rođeno je živo žensko dete teško svega 800 grama, ekstremno nezrelo. Posle stabilizacije dete je prevezeno u Institut za neonatologiju.

Posle operacije Ivani se pogoršalo funkcionisanje jetre i bubrega. Lekari KCS svih relevantnih specijalnosti za ovo stanje su se uključili u njeno lečenje i ona je dva puta operisana. Međutim, zdravstveno stanje joj se sve više pogoršavalo, a funkcija bubrega joj je bila sve lošija, pa je usledio ishod od koga su svi strahovali.

Šta je uzrokovalo smrt mlade Nišlijke koja je bila doktor stomatologije i njene tek rođene bebe i da li je bilo grešaka u lečenju, znaće se po analizi kompletne dokumentacije, dobijanju nalaza sa obdukcije i okončanju ovih hitnih procedura.

On kaže da je nakon smrti porodilje i bebe uprava Kliničkog centra oformila komisiju i naložila hitan unutrašnji stručni nadzor koji bi trebalo da bude okončan za dva dana, nakon čega će o rezultatima obavestiti javnost.

Direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović rekao je da je juče naložio da se odmah oformi komisija za unutrašnji stručni nadzor čim je u jutarnjim časovima na mejl Kliničkog centra pristigao anonimni mejl.

- Nisu upućene primedbe na rad konkretnih lekara, ali smo bez razmišljanja oformili komisiju koja će sve da proveri - kaže prof. dr Radovanović.

Nezvanično, lekarska inspekcija stići će i u bolnicu u Višegradskoj, koja će utvrditi da li je bilo greške u lečenju Kostićeve.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd