fbpx
Skip to main content
Veljko Belivuk i Marko Miljković

KRV I OSTACI KOSTIJU U ŠTEK-BUNKERU: Na stadionu Partizana pronađen veliki broj dokaza protiv Belivuka i Miljkovića 

Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia
Pored dokaza zločina nađeni su i diskovi na kojima je zabeleženo jedno ubistvo

U štek-bunkeru kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na stadionu Partizana počinjeno je najmanje jedno brutalno ubistvo. 

VELJA NEVOLJA TERORISAO CELO PANČEVO: Jeo i pio u restoranu pa uradio nešto zbog čega su svi čutali i pravili se "ludi"

VELJA NEVOLJA TERORISAO CELO PANČEVO: Jeo i pio u restoranu pa uradio nešto zbog čega su svi čutali i pravili se "ludi"

VELJA NEVOLJA MU JE ODSEKAO JEZIK ZBOG JEDNE REČI: Ovo je Lazar čiji su tragovi otkriveni u kući strave u Ritopeku

VELJA NEVOLJA MU JE ODSEKAO JEZIK ZBOG JEDNE REČI: Ovo je Lazar čiji su tragovi otkriveni u kući strave u Ritopeku

"ISTRANŽIRAN, STAVLJEN U KESE I BAČEN U DUNAV" Objašnjeno zašto je grupa Velje Nevolje imala SUROVE METODE

"ISTRANŽIRAN, STAVLJEN U KESE I BAČEN U DUNAV" Objašnjeno zašto je grupa Velje Nevolje imala SUROVE METODE

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u toku je istraga zločina, izvršenog u ovim prostorijama, a radi se i na identifikaciji žrtve.

Policija je tokom višednevnog uviđaja pronašla krv, ali i ostatke kostiju, za koje je veštačenjem utvrđeno da je reč o delovima lobanje.

- Taj deo stadiona, gde su štek-bunker i restoran, nikada nije bio pokriven kamerama i video-nadzorom. To nisu dozvoljavali Belivuk i Miljković, da se ne bi videlo ko dolazi i šta rade. A, policija je svašta našla, osim dokaza zločina, bilo je tu i droge, oružja, a pronađena je i snajperska puška - navodi sagovornik lista.

Pre nekoliko dana ove prostorije su nasilno otvorene, polomljen je policijski pečat i izvesne osobe su neovlašćeno ulazile. U ovom trenutku može samo da se pretpostavi da je neko upao kako bi eventualno uklonio tragove koji su ostali.

- Ako misle da je nešto ostalo, varaju se. Pregledan je svaki santimetar, svi materijalni tragovi su fiksirani i fotografisani i odneti na veštačenje. U toku je i DNK analiza. Od porodica nestalih, njih desetak, uzet je i biološki uzorak za upoređivanje - kaže izvor beogradskog dnevnika iz istrage.

Policija je, inače, u dva navrata detaljno pregledala i pretresla prostorije, koje su praktično bile sedište Belivukove i Miljkovićeve ekipe. Pored dokaza zločina nađeni su i diskovi na kojima je zabeleženo ubistvo Davorina Baltića, ali i detalji istrage vezane za likvidaciju ovog visokopozicioniranog člana "kavačkog klana". Takođe, otkriveni su ometači za mobilne telefone, gumeni čekići za lomljenje kostiju...

Osim u šteku na Partizanovom stadionu, policija i forenzičari su i u kući strave u Ritopeku pronašli određene dokaze da je u tim prostorijama boravio jedan od otetih mladića, čiji nestanak je prijavljen oktobra prošle godine. Sada se rasvetljava njegova sudbina, a prema nezvaničnim saznanjima reč je o Lazaru Vukićeviću.

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je bio u toj vikendici. Šta se potom desilo sada istražujemo, ali gotovo da nema nade da je živ i verujemo da je ubijen -  navodi sagovornik lista.

Sudbina ovog mladog Vračarca tesno je povezana sa kidnapovanjem i ubistvom navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, čiji je nestanak prijavljen u avgustu prošle godine. On je jedna od tri žrtve brutalnih likvidacija, za koje su policija i TOK prikupile dokaze još pre hapšenja Belivukove i Miljkovićeve ekipe. Druga dvojica su Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde iz Koteža, i niški "pink panter" Milan Ljepoja.

"Vojnici" kidišu na obezbeđenje

U ovom trenutku nema načina da se spreče upadi u štek-bunker na Partizanovom stadionu, jer na obezbeđenje kidišu Belivukovi i Miljkovićevi "vojnici", koji lome pečate i ulaze unutra. Sagovornik "Novosti" iz istrage navodi da je iz tog razloga najbolje da, poput vikendice u Ritopeku, kao mesto zločina, prostorije ove kriminalne grupe na stadionu Partizana, obezbeđuju pripadnici MUP Srbije. Prema nezvaničnim saznanjima, ovih dana, trebalo bi da se postavi i video-nadzor koji će da "pokriva" pomenuti prostor.

- Uskoro može da se očekuje proširenje istrage, ne samo za nove zločine već i za trgovinu narkoticima - navodi izvor. - Gotovo svakodnevno se privode i hapse njihovi saradnici. Paralelno sa tim teče i finansijska istraga o novcu koji su zaradili kriminalom i oprali kroz razna ulaganja i zidanje zgrada.

Neki od najjezivijih dokaza pronađeni su u kriptovanim telefonima pripadnika grupe i njihovih devojaka. Reč je fotografijama ubistava i sakaćenja, koje su razmenjivali preko aplikacije "Skaj".

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd