Skip to main content
Jelena Marjanović

Forenzičari došli do novih otkrića: Psi nisu nanjušili Jelenu jer je bila U VODI

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Rešava se misteriozno ubistvo pevačice

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović još je, posle više od godinu dana, nerazjašnjeno ali najnoviji detalji iz istrage mogli bi da daju odgovore na mnoga pitanja. Centar za forenzička istraživanja (CFI)iz Novog Sada objavio je 3D fotografije pronalska Jeleninog tela u vodi kanala na nasipu Crvenka u Borči.

Kako je CFI objavio, pregledom fotografija se dolazi do odgovora na pitanje: "Zbog čega telo Jelene Marjanović nije nađeno u noći potrage za njom, nego tek sutradana?!"

Nenad Šipka, direktor CFI, objašnjava da su ove fotografije samo segment njihove 3D rekonstrukcije Jeleninog ubistva i da su veran prikaz fotografija sa uviđaja:

- ovo je prikaz trenutka pronalaženja Jeleninog tela iz našeg softvera. Na fotografijama se vidi da je telo skroz potopljeno  u vodu i to potrbuške. To objašnjava zvog čega policijski spi  u noći između 2. i 3. aprila, kada je počela potraga za Jelenom po nasipu nisu nanjišili njeno telo - kaže Šipka i objašnjava zašto je to tako:

- Molekuli mirisa se na površini vode zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha, molekuli se raspršuju u vazduhu i praktično nestaju. To je onemogućilo pse da je pronađu.

Kako navode stručnjaci CFI, vizuelno, bilo je nemoguće u toku noći primetiti telo.

3D fotografije koje je objavio CFI, kako tvrdi, veran su prikaz fotografija sa uviđaja.

Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila, a njeno telo je pronađeno sutradan u kanalu podno naispa u Crvenki.

Zbog njenog ubistva u pritvoru se nalazi njen suprug Zoran Marjanović. On se u Centralnom zatvoru nalazi od 15. septembra.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd