fbpx
Skip to main content
Marko Vučinić

Srce se cepa od tuge: Marku je cela porodica poginula u saobraćajnoj nesreći, a on još uvek nije zaplakao

Foto: YoutubePrintscreen/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal
Srce da se pocepa

Na današnji dan mali Marko Vučinić ostao je bez oca, majke, brata, sestre, i strine kada je njihov automobil uleteo u ledenu reku. Svakog dana po povratku iz škole dečak odlazi da obiđe porodičnu kuću. 

U kanjonu Ibra, nadomak Kosovske Mitrovice, 2014. godine talasi reke u trenu su progutali celu njegovu porodicu. Mali Marko danas će na groblju u selu Vuča kraj Sočanice zapaliti sveće svojima, ocu Gojku (46), majci Dragici (40), sestri Maji (13), bratu Andriju (6) i strini Snežani... Stegnuće hrabro srce dečačić kome je tek 15 godinai koji već pune četiri godine živi bez najmilijih koje je izgubio. 

- Vidim ga ponekad, zastane, zamisli se i zaćuti, i znam na koga tada misli. Srce da se pocepa od tuge - kaže Milan Nikolić iz Sočice, Markov brat od tetke i njegov zakoniti staratelj.

dete, tuga, plač
Foto: Profimedia/ilustracija

- Ima Marko svoje drugare ovde u Sočanici, a i mi smo tu da ga prigrlimo, da ga zagrlimo, da razgovaramo... Ne odvajamo ga ni u čemu, ni od našeg sina Nikole, kome je četvrta godina ni od naše Neve kojoj je tek mesec ipo dana - dodao je Milan. 

Kada dođe iz škole pravo idu u roditeljsku kuću. Svaki slobodan trenutak Marko iskoristi tako što ode tamo. 

- Vuče ga ta kuća, gledam ga samo koliko se trudi da je sačuva, plevi okolo, čisti... Povede sa sobom čestpo i psa Bucka da mu pravi društvo - rekao je Markov staratelj. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd