fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

GOLMAN PARTIZANA OPTUŽEN ZA OTMICU! Učestvovao u kriminalnim radnjama - bio radnik u mesari Velje Nevolje

Foto: Profimedia/MUP Srbije/Printscreen
Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana

Viši sud u Beogradu kontrolisao je formalnu ispravnost optužnice protiv Veljka Belivuka i drugih uhapšenih iz njegove kriminalne grupe i utvrdio da je optužnica propisno sastavljena. Među optuženim članovima ove grupe je i Vojislav Đ. (19), golman mlađih kategorija Rukometnog kluba Partizan, koji je, kako je potvrđeno, optužen za otmicu.

VUČEVIĆ PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA: Celokupnoj javnosti će biti jasno da je glavna meta predsednik Srbije

VUČEVIĆ PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA: Celokupnoj javnosti će biti jasno da je glavna meta predsednik Srbije

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD BUJANOVCA: Automobil se prevrnuo na krov, teže povređena žena

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD BUJANOVCA: Automobil se prevrnuo na krov, teže povređena žena

Srbin uhapšen u Italiji: U sportski automobil nagurao 13 migranata!

Srbin uhapšen u Italiji: U sportski automobil nagurao 13 migranata!

- Okrivljenom Vojislavu Ð. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice - piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Vojislav Đ (19) je, podsećamo, uhapšen u velikoj akciji policije 21. maja ove godine, a još 25. juna rečeno za šta se tereti.

Kako je tad rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, njemu je po hapšenju određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega nije dobio pritvor. Istraga je odmah pokrenuta.

Vojislav Đ. je uhapšen dok je bio na treningu, u SC Banjica, a njegovo privođenje, kako je tada saopšteno, povezano je sa učešćem u radnjama kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako se tada pisalo, Vojislav Đ. se na tribinama obreo već od svoje dvanaeste godine i bio je redovan na utakmicama Partizana u Humskoj ulici.

- Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mlađoj kategoriji desetak godina - kazao je nakon hapšenja direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević.

Kontrolu formalne ispravnosti odradilo je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, a nakon što je utvrđeno da je propisno sastavljena, optužnica je poslata na odgovor okrivljenima i braniocima u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice, saopštio je Viši sud.

Istog dana uhapšeno još 5 osoba

U koordiniranoj akciji policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, istog dana uhapšeni su Aleksa S. (21), Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), Vojislav Đ. (19), Miloš S. L. (21) i Mijat S. (22) na više lokacija u velikoj akciji, zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković poznatiji pod nadimcima "Mesar" i "Zver".

 

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd