fbpx
Skip to main content
Policija, Crna Gora

KARATISTA OPTUŽEN ZA UBISTVO ŠKALJARCA: Likvidirao ga za "kavčane" zbog 200 kilograma kokaina

Foto: Profimedia
Prema optužnici, Milošević je izvršilac ubistva, a imao je i dvojicu saučesnika Igora Mašanovića i Vukana Vujačića.

Suđenje kavčaninu Mariu Miloševiću, koji je optužen za ubistvo Radomira Đuričkovića i koji je sa još dvojicom saučesnika pokušao da ubije njegovog brata Miloša zbog straha od osvete, juče je odloženo u Višem sudu u Podgorici zbog odsustva tužioca.

OVO SU NAŠI POZNATI KOJI SU OPTUŽENI ZA SILOVANJA! Probni rad u krevetu, intervjui, maloletnice - jezive priče (FOTO)

OVO SU NAŠI POZNATI KOJI SU OPTUŽENI ZA SILOVANJA! Probni rad u krevetu, intervjui, maloletnice - jezive priče (FOTO)

SAOBRAĆAJKA NA AUTO-PUTU KOD IZLAZA ZA DUŠANOVAC: Motociklista podlegao povredama- Hitna pomoć na licu mesta

SAOBRAĆAJKA NA AUTO-PUTU KOD IZLAZA ZA DUŠANOVAC: Motociklista podlegao povredama- Hitna pomoć na licu mesta

"DROGIRALA SE I PROSTITUISALA, DANIJEL JE POKAZIVAO KAO MEČKU" Jezivi detalji zločina u Novom Bečeju, transvestit GOLIM RUKAMA ubio dečka

"DROGIRALA SE I PROSTITUISALA, DANIJEL JE POKAZIVAO KAO MEČKU" Jezivi detalji zločina u Novom Bečeju, transvestit GOLIM RUKAMA ubio dečka

Prema optužnici, Milošević je izvršilac ubistva, a imao je i dvojicu saučesnika Igora Mašanovića i Vukana Vujačića. Oni su optuženi da su Đuričkovića zajednički sa umišljajem lišili životai doveli u opasnost život svedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Đuričković je ubijen 10. oktobra 2016, između 23 i 23.10 na Cetinju. Optuženi su nekoliko dana pre ubistva kupili automobil "reno megan" za 2.100 evra, koji je Vujačić preuzeo dan pre zločina u Podgorici.

U tom automobilu su pratili ubijenog, sačekali su da uđe u svoj automobil, a onda su i u blizini cetinjskog lokala "Konoba" krenuli ka Đuričkovića iz suprotnog smera, krećući se suprotnom trakom. Đuričković je zbog toga morao da stane, a to je Milošević iskoristio i sa mesta suvozača je ispalio u njegovom pravcu dva hica iz vozila u pokretu. U tom trenutku se na mestu suvozača nalazio Milorad Radulović. Dan kasnije ranjeni Đuričković je preminuo u bolnici.

Policija je narednog dana pronašla na području Rijeke Crnojevića zapaljen automobil podgoričkih registarskih tablica i automatsku pušku iz koje je pucano.

Stradao zbog 200 kilograma kokaina

Ovo ubistvo dovodi se u vezu sa ratom kotorskih klanova škaljarskom i kavačkog, a Đuričković je bio jedna od 49 žrtava u krvavog sukoba do kog je došlo kada je u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina.

policija
Foto: Srbija Danas

Đuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je bio prva žrtva i koji je smatra odgovornim za nestanak droge. Osim kuma, Radomir je u ovom ratu izgubio i bliskog rođaka Gorana Đuričkovića, zeta poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona koji je 2015. godine ubijen u Budvi iz snajpera.

Plašili se krvne osvete, pa mu udarili na brata

Nakon ubistva trojica optuženih za napad nalazila su se u bekstvu, a uhapšeni su 2018. godine na Kosovu. Za to vreme nisu mirovali. U maju 2017. godine organizovali su u Beogradu napad na Miloša Đuričkovića, Radomirovog rođenog brata. Izvori iz istrage navodili su u to vreme da je razlog ovog napada bio strah od osvete.

Naime, oni su načuli da ih Miloš traži zbog krvne osvete pa su odlučili da napadnu prvi. Kako je bilo reči, Milošević je znao da ga Miloš traži mesecima i da je brata planirao da osveti odmah nakon što je ubistvo desilo pa ih je tražio i u Crnoj Gori.

Tom prilikom Miloš je ranjen u vrat i nije teže povređen.

Pored toga, govorilo se i da je Mario Milošević smatrao Miloša krivim i za to što mu je u eksploziji bombe poginuo najbolji drug Đorđe Sekulović (30) u januru 2017. godine. To ubistvo se dogodila u Podgorici kada mu je auto dignut je u vazduh. Sekulović se, prema operativnim podacima, takođe vezivao za ubistvo Radomira Đuričkovića.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
2 Beograd