fbpx
Skip to main content
Igor Srbin

IGOR SRBIN POKUŠAVA DA OMETA PROCES: Advokat ubice sa 18 identiteta podneo bizarnu žalbu

Foto: PrintscreenYoutube/ LaComarcaTeVe
Suđenje bi, prema pisanju lokalnih medija, moglo da bude zakazano na proleće

Pripremno ročište u suđenju zločincu Norbertu Feheru, poznatijem kao Igor Srbin ili Igor Rus, održano je pred Sudom u Teruelu. Prethodno je njegov advokat podneo žalbu sudu, želeći da se svi dosadašnji dokazi prikupljeni protiv Igora Srbina ponište jer je, prema njegovim tvrdnjama, došlo do propusta prilikom uviđaja na licu mesta.

ZAJEČARAC "DOLIJAO" U BUDVI: Jurili ga pet dana, uhapšen po poternici Interpola

ZAJEČARAC "DOLIJAO" U BUDVI: Jurili ga pet dana, uhapšen po poternici Interpola

DETALJI FILMSKE PLJAČKE NA ZVEZDARI: "Tipovan" nakon uzimanja kredita, šok nastao kad su stigli POLICAJCI

DETALJI FILMSKE PLJAČKE NA ZVEZDARI: "Tipovan" nakon uzimanja kredita, šok nastao kad su stigli POLICAJCI

UNOSAN "BIZNIS" NOVOG KRIMINALNOG KLANA U SRBIJI: Zlodelo čija cifra dostiže i više stotina hiljada evra

UNOSAN "BIZNIS" NOVOG KRIMINALNOG KLANA U SRBIJI: Zlodelo čija cifra dostiže i više stotina hiljada evra

Špansko tužilaštvo Igoru Srbinu na teret stavlja ubistvo pripadnika Civilne garde Viktora Hesusa Kabaljera i Viktora Romera, kao i ubistvo farmera Hose Luis Iranka koje se dogodilo 2017. godine.

Sud u Turelu održao je ročište kako bi sa svim stranama razgovarao o pitanjima pre suđenja Igoru Srbinu koje bi moglo biti zakazano za proleće. Zastupnici porodica žrtava i tužilaštvo usprotivili su se poništenju dosadašnjih radnji, na koje se prethodno žalio advokat Igora Srbina Huan Manuel Martin.

U žalbi advokat navodi da mesto zločina nije zaštićeno na odgovarajući način 14 ili 15 sati nakon događaja, prenose španski mediji, tako da se prema njegovom mišljenju ne može garantovati da je su svi izuzeti dokazi ostali neuništeni ili nepromenjeni.

Tužiteljka Karmen Kontinente kritikovala je odbranu rekavši da je ono što je iznela "aprstraktno" i da je nedovoljno da se poništenje postupka traži zbog hipotetičke i moguće izmene mesta zločina. Objasnila je bi trebalo da precizira kada i na koji način je prekinut lanac čuvanja dokaza.

Ona je naglasila da mesto događaja nije odmah ograđeno jer je Civilna garda dala prioritet evakuisanju agenata i farmera koji su bili u kritičnom stanju nakon pucnjave. Pored toga, počinilac je ostao na licu mesta. Objasnila je da se od Civilne garde ne može očekivati da ugrozi nečiji život i da je zahtev odbrane podnet nakon isteka roka koji je za to predviđen.

Enrike Trebolje, advokat porodice Hosea Luisa Iranka, smatra da bi bilo apsurdno da su usred noći, bez hapšenja jedne od najopasnijih osoba na svetu u tom trenutku, koja je naoružana sa četiri pištolja nakon što je dva otela dva od agenata, Civilna garda traži čaure na licu mesta. Advokat je podvukao da dokazi nisu kontaminirani.

Prema rečima Horhea Piedrafite, advokata udovice i ćerke Viktora Romera, žalba koju je iznela odbrana ima svrhu da poništi "najvažnije dokaze" koji inkriminišu optuženog, kao što je infografika u kojoj su obnovljene činjenice i svi prikupljeni stručni dokazi.

Marijano Tafala koji zastupa devojku Viktora Hesusa Kabaljere, ovaj zahtev opisao je kao "besmislicu". Pored njih i advokat koji zastupa braću i sestre Kabaljera, Roman Kastro, takođe je odbacio tvrdnju advokata.

Opasni "vojnik" sa 18 identiteta

Norbert Feher zaradio svetsku slavu zahvaljujući zlodelima koje je činio širom Evrope, a posebno jer je uspevao mesecima da izbegne evropske policije skrivajući se u Italiji i Španiji. Pričalo se da je "zaradio" i obožavaoce, koji su mu ujedno bili i jataci, a po dolasku u zatvor primio je i nekoliko bračnih ponuda.

Cimeri iz španskog zatvora bili su, pisali su mediji, fascinirani njegovom fizičkom spremom jer je dnevno radio i po 1.000 trbušnjaka. Vreme u ćeliji je mahom provodio čitajući crkvene knjige i gledajući crtaće jer mu, kako je ispričao zatvorenicima, otac to nije dozvoljavao u detinjstvu.

Osim pomagača, zahvaljujući kojima je uspeo da duže vreme ostane ispod radara policije, ostaće upamćen i po tome što je, po sopstvenom priznanju, koristio više od 18 lažnih identiteta kako bi se lakše kretao.

U narednih nekoliko dana očekuje se da sud objavi odluku, a kada se postigne dogovor, biće određen datum suđenja koji bi, kako piše španski portal Heraldo, moglo biti zakazano na proleće.

Podsećanja radi, u januaru ove godine Igor Srbin je osuđen u Španiji na 21 godinu zatvora za dvostruki pokušaj ubistva koje je počinio takođe 2017. godine, dva dana pre ovih ubistava, dok je trajala velika policijska potera za njim.

Suđenje prati iz specijalnog buknera

Pošto se u Španiji tretira kao jednan od najopasnijih zatvorenika, za njegovo suđenje izgrađen specijalni bunker od neprobojnog stakla na čeličnoj konstrukciji iz kog je pratio suđenje, a zavese na bunkeru navlačile su se svakog puta kada bi svedočile njegove žrtve, jer su prethodno izjavile da strahuju da borave sa njim u istoj prostoriji.

Tužilaštvo je za zlodela koje je počinio kobne noći tražilo kaznu doživotnog zatvora. Kako je portal "La Comarca" ranije objavio, optužnica počinje opisom događaja iz decembra 2017. godine, kada je otac Hose Luisa začuo pucanj i ugledao neko svetlo na svom imanju, zbog čega je pomislio da je begunac za kojim su tih dana intenzivno tragalo, sakriven baš na njegovom imanju.

Kada je pozivao policiju, nije ni slutio da je pucnjem, koji je čuo, Igor Srbin presudio njegovom sinu. Pripadnici Civilne garde došli su na lice mesta, a Igor Srbin je na njih zapucao, zatim pobegao.

Nije daleko dogurao bežeći ukradenim kamionetom pošto je nedaleko od farme izazvao saobraćajnu nesreću tako što se zakucao u drvo. Kasnije je utvrđeno da je u tom trenutku bio u alkoholisanom stanju.

Međutim, to nije prvi put da se Norbert Feher nađe na optuženičkoj klupi, uslovno rečeno. Nakon što je uhapšen u Španiji, njemu se putem video-linka sudilo u Italiji, zbog ubistva dvojice Italijana iste godine. Osuđen je na doživotnu robiju, a kaznu će moći da izdržava tek kada u Španiji odsluži sve kazne.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd