Skip to main content
Velja Nevolja

"IMA ŽIVE DA IH GRIZEM I ŽVAĆEM" Šok prepiska Belivuka i njegovih koljača - njih je želeo da vidi mrtve po svaku cenu

Foto: E-stock/Caslav Vukojicic/E-stock/Miloš Rafailović/Printscreen/TV Prva
Ekskluzivno otkriveni najnoviji detalji do kojih su istražitelji došli tokom prikupljanja dokaza protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za sedam ubistava.

Veljko Belivuk, koji je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila najmanje sedmoro ljudi, toliko je želeo da vidi mrtve Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca da je svojim saradnicima preko tajne aplikacije Skaj poslao poruku "da će žive da ih žvaće".

Kako se saznaje, u presretnutoj komunikaciji istažitelji su otkrili da su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegov najbliži saradnik Marko Miljković pripremali likvidaciju Vukićevića, čiji je nadimak na Skaju bio Sven, i Šarca, koji je bio Dilindžer, jer su sumnjali da im rade o glavi, da ih prate i pripremaju njihovo ubistvo za škaljarski klan. Belivukova grupa, podsetimo, bila je bliska kavačkom klanu.

NEVOLJA I MESAR U TOTALNOM RASULU! Svađe i nervoza - u panici zbog dokaza, od advokata zahtevaju NEMOGUĆE

NEVOLJA I MESAR U TOTALNOM RASULU! Svađe i nervoza - u panici zbog dokaza, od advokata zahtevaju NEMOGUĆE

NA SPLAVOVIMA DILOVALI DROGU ZA BELIVUKA? Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo zahtev Specijalnom sudu, evo o čemu se radi

NA SPLAVOVIMA DILOVALI DROGU ZA BELIVUKA? Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo zahtev Specijalnom sudu, evo o čemu se radi

MARE MESAR POLUDEO! Totalni udar na klan - postavio nerealan zahtev

MARE MESAR POLUDEO! Totalni udar na klan - postavio nerealan zahtev

Presretnuti razgovori

U komunikaciji koja je presretnuta 8. avgusta 2020. pripadnici grupe se organizuju da naprave "kontrapratnju" da bi utvrdili ko prati i s prozora jedne zgrade u blizini stadiona Partizan, na kom su imali svoje prostorije, motri na njih.

Belivuk: Oni sem špijuniranja nisu nikada ništa uradili, pi*ketine male. Miljković: Pa to i sada i dalje rade, klošari.

Miloš Budimir: Samo da vas zamolim da ako uhvatimo nekoga od ove dvojice, da im objasnimo do kraja šta je muka.

Miljković: Naravno, do poslednje kapi ćemo da ih cedimo. Miloš Budimir: Kupićemo i brener i nova klešta i sve što treba! Pa ako treba i pet dana da budemo tamo.

Belivuk: Dajem reč da će proći torturu kao niko do sada. Ovaj kad je rekao šta nas je zanimalo, izgubio sam volju za mučenjem. Svena i Dilindžera ću sa užitkom, štaviše, ima žive da ih grizem i žvaćem meso! Miljković: Sven nam je najbitniji, brate.

Poruke sa Skaja

Crkni, smrade ciganski, sve ćemo vas pobiti

Belivuk i Miljković su od pripadnika grupe koji su u Beogradu mučili i ubili Vukićevića tražili da ih izveštavaju o dešavanjima. Kako piše u optužnici, Miloš Budimir je preko Skaja javio: "Braćo, sve je u redu, vezan je. Imao prangiju, džukela. Izvadio iz ranca prangiju i ja ga vatam i nabadam i prst sam polomio", a potom na njihovu grupu za ćaskanje šalje sliku vezanog Vukićevića. Miljković tada odgovara: "Bravo, braćo. Krivo nam je što nismo mogli dve akcije u isto vreme." Potom Belivuk šalje glasovnu poruku: "E, ovde Vepar, druže, gde si, Laki. Znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi, jer smo se već spremili da drk*** k**** od Pljevalja do Beograda. Crkni, smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno."

Podsetimo, Lazar Vukićević namamljen je u kuću u Ritopeku i ubijen 14. oktobra 2020. Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Belivuk i Miljković u tom zločinu nisu direktno učestvovali. Istražitelji su otkrili da su oni u to vreme u Crnoj Gori oteli Mila Radulovića Kapetana i da je Miljković Lazaru Vukićeviću s njegovog Skaj telefona slao poruke i namamio ga da dođe u Ritopek. Napisao mu je da dođe u Ritopek "da deru Vepra", aludirajući na Belivuka. Međutim, kada je stigao u kuću strave, dočekali su ga pripadnici klana, mučili ga, a potom ubili.

Smrt u "Ušću"

- Istog dana pokušali su da namame i Šarca, međutim, on je posumnjao da je u pitanju zamka i nije otišao u Ritopek. Ubijen je tri dana kasnije u tržnom centru "Ušće" - podseća izvor.

Na dan kada je u Srbiji ubijen Lazar Vukićević, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su s Nebojšom Jankovićem u kući u naselju Spuž kod Podgorice ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a potom i Mila Radulovića, za kog su sumnjali da kontroliše i finansira Vukićevića i Šarca.

Svedok-saradnik

Lazar mučen pa zadavljen

Lazar Vukićević
Foto: Društvene mreže

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin u svom iskazu je navodno naveo da je Miljković stalno govorio Belivuku da im Vukićević radi o glavi. Kada su ga namamili u "klanicu", kako su zvali kuću u Ritopeku, Miljković je navodno od saradnika koji su ga čekali u kući tražio da budu posebno surovi prema njemu i da on "pati najviše". Prema navodima optužnice, Srđan Lalić je užarenom peglom prelazio preko Vukićevićevog tela, a ostali su ga tukli, kleštima mu čupali nokte, a zatim su mu stavili gumeno crevo u usta, pustili vodu i udavili ga. Njegovo telo su potom isekli na komade, samleli i bacili u Dunav.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
35 Beograd