fbpx
Skip to main content
Goran Džonić i porodica Đokić

"IMAO JE NEKU POTREBU KOJU SAMO ON ZNA" Advokat otkriva mogući MOTIV Džonica da pobije SVO TROJE Đokića

Foto: SD/ilustracija
Braći Kostadinu i Aleksandru Milošević iz Niša koji su i dalje osumnjičeni kao glavni počinioci ubistva porodice Đokić produžen je pritvor na još 30 dana.

Njihov advokat Mladen Magdelinić gostujući u "Pulsu Srbije" kaže da razlog za produžetak i pokretanje pritvora ne postoji i da nije ni postojao od početka.

KADA JE SILOVAO PRVI PUT DEVOJČICA (14) SE ONESVESTILA, NIJE STAO... Slučaj iz Smedereva dobio epilog - pastorku obljubio držeći nož

KADA JE SILOVAO PRVI PUT DEVOJČICA (14) SE ONESVESTILA, NIJE STAO... Slučaj iz Smedereva dobio epilog - pastorku obljubio držeći nož

NOVI ZAHTEV NARKO BOSA! Šarić od suda tražio ovo - uskoro se razmatra žalba na prvostepenu presudu

NOVI ZAHTEV NARKO BOSA! Šarić od suda tražio ovo - uskoro se razmatra žalba na prvostepenu presudu

OBRT! Slučaj tragične smrti Srpkinje u Las Vegasu dobija nastavak - sudija doneo NOVU MERU protiv NFL zvezde

OBRT! Slučaj tragične smrti Srpkinje u Las Vegasu dobija nastavak - sudija doneo NOVU MERU protiv NFL zvezde

- Kad se pokrene postupak, teško sistem tužilaštva i sud koji prati istragu odustaje od gonjenja počinilaca. Sad je teško od toga odustati - kaže advokat braće Jojke.

Navodno je to učinjeno zbog uznemirenja javnosti i uticaja na svedoke, za šta Magdelinić kaže da su svi svedoci saslušani, ali da s obzirom na to da je zločin težak, njegovi klijenti ipak ostaju iza brave.

- Meni je sad utisak da je javnost uznemirena jer su braća Milošević ostala u pritvoru. Opšte je raspoloženje da oni ne treba da budu u pritvoru. Jedini dokaz koji ih tereti je iskaz okrivljenog Gorana Džonića koji ih tereti na kontradiktorni način - dodao je branilac.

Advokat je podsetio da je Džonić dao iskaz da su Jojke neposredni izvršioci zločina, a da je posle toga menjao iskaze i davao kontradiktorne informacije. Nije prepoznao jednog od braće, onog sa kojim je navodno dogovarao zločin, a prepoznao je drugog sa kojim nije komunicirao.

Magdelinić je naglasio da njegovi klijenti imaju alibi u nedelju na ponedeljak 26. na 27. septembar, te da je jedan od braće bio u kući, za šta postoji video nadzor, a drugi je nekoliko puta ulazio i izlazio sa auto-puta u vreme za koje je Džonić rekao da su bili zajedno, a kasnije je viđen i sa devojkom.

- Moramo da budemo svesni, kao i moji klijenti, svi ovi dokazi nisu u tužilačkom predmetu, veštačenje telefona, snimci gde je ko bio, bazne stanice, snimci s nadzornih kamera, sve to treba da uđe u tužilački spis, kada treba da odluče da li ima elemenata gonjenja i protiv koga će podići optužnicu - objasnio je advokat braće Jojke.

Do sada je saslušano 16 svedoka, a materijalnih dokaza je jako malo stiglo.

- Postupcima veštačenja će se videti da Džonić nije govorio istinu i da moji branjenici nisu bili u vreme i mesto kako Goran Džonić opisuje. Oni su ljudi poznati u selu, nemaju kriminalni dosije, nisu osuđivani, ali se čini da je Džonić tražio nekog za koga on misli da ih može naterati da nešto učine. Niti se poznaju, ni njegovu decu ne zna, iz situiranih porodica su, nisu imali nijedan razlog da učestvuju u kriminalu, a kamoli u ovako teškom zločinu. Novac koji je nađen, 50.000 evra, zarađuju za mesec dana - naglasio je.

On je istakao da ako je Džonić hteo da ubije brata Đokića, mogao je to da uradi kad su bili sami.

- On je imao neku potrebu koju samo on zna da ih svo troje likvidira. Njegovo ponašanje je zaista neobično, da li je on zaista takav ili se pravi, zaista ima neverovatno promene u ponašanju u zavisnosti od toga kakvo mu se pitanje postavi i kako on misli da mu je situacija, od besa, ljutnje, plakanja, do smeha - ispričao je advokat Mladen Magdelinić.

Podsećamo, Goran, Gordana i Lidija upucani su krajem septembra, a onda spaljeni u selu Moravac. Do sada je na placu Džonićevog sina i u garaži jedne od njihovih kuća nađeno 43.000 evra, a sumnja se da ima još novca koji nije nađen.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd