Utorak 19. mar 2024.
Anđelina Stefanović

Ispovest majke dve godine nakon ubistva male Anđe: Pustite monstruma da ga rasporim, kao što je on moje dete

Foto: Informer
Za njenu majku nema utehe

- Monstrum mi je ubio dete, moja Anđelina umirala je u najtežim mukama, a sad čujem da će taj zlotvor tražiti pomilovanje! Nemam ništa protiv da Rajkovića puste na slobodu, pa ja da mu presudim. Prvo bih mu oči iskopala, a onda ga rasporila, kao što je on moje dete - priča neutešna Danijela Stefanović iz sela Vratarnica kod Zaječara, majka trogodišnje Anđeline, koju je pre dve godine silovao, pa ubio komšija Vladica Rajković (29).

Rodbina, porodica i prijatelji su u subotu na lokalnom groblju obeležili dvogodišnji pomen nastradaloj devojčici, a obišli su i mesto na kojem je usmrćena mala Anđa, a na kojem je podignuta spomen-ploča. Za majku Danijelu utehe nema. Već dve godine tuguje za mezimicom, a patnju joj nije ublažilo ni to što je Rajković osuđen na maksimalnu robiju, prenosi Srpski telegraf.

Vladica Rajković
Foto: Informer.rs

- Ćerku često viđam u snu, igra se i traži nešto od mene, pokazuje mi na nekoga, ali ne mogu da čujem i vidim o čemu se radi - kroz suze priča majka Danijela.

Neutešna je i Anđelinina baka Dušanka, koja je godinu dana posle smrti unuke ostala i bez sina Dalibora, nastradalog u seči drva.

Fondacija podigla spomenik

Spomenik maloj Anđelini podigla je Fondacija "Tijana Jurić".

- Ovo je najmanje što je naša fondacija mogla da uradi kako bi pomogla porodici male Anđe. Tražimo doživotnu robiju za ovakve zlikovce da bismo našu decu zaštitili od ovakve opasnosti - kaže Igor Jurić.

- Monstrum nam je kuću zatvorio i sad nam se smeje. Ima telefon, kontaktira s porodicom, traži pomilovanje i na kraju će da izađe iz zatvora, a naše dete iz groba nikada - priča baka Dušanka, koja i dalje čuva unukine igračke.

Vladica Rajković je 9. jula 2016. izveo malu Anđelinu s rođendanskog slavlja i odveo je izvan sela. Devojčicu je silovao i rasporio je. Vrištanje i otimanje nesrećnog deteta monstruma je toliko izbezumilo da joj je kamenom bukvalno smrskao glavu. Posle zločina otišao je kući, umio se i presvukao. Uhapšen je dva sata kasnije.

Manijak je samo dvadesetak dana ranije u Vratarnici ubio i komšinicu Draganu Stanković, a njeno telo bacio u reku Timok. Policija ga je tada privela na saslušanje, ali je uspeo da obmane poligraf, pa je odmah pušten.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd