Utorak 19. mar 2024.
Jelena Krsmanović

Janin tajni iskaz rešava ubistvo?! Tužilaštvo sprema poslednji adut?

Foto: Facebook/Jeca Krsmanovic In memoriam
Tužilaštvo sprema poslednji adut

Iskazi maloletne ćerke ubijene pevačice Jelene Marjanović, koja je nekoliko puta saslušavana u policiji nakon zločina, nisu u potpunosti obelodanjeni javnosti i upravo će oni biti poslednji adut tužilaštva u dokazivanju (ne)postojanja krivice osumnjičenog Zorana Marjanovića.

Iako je Jana Marjanović u trenutkzu ubistva majke imala samo pet godina, policija i tužilaštvo od početka istrage nisu olako ispuštali iz vida njeno svedočenje, posebno zbog toga što je u trenutku zločina bila na nasipu sa ocem, koji je nedavno i optužen. Javnosti su poznate devojčicine izjave policiji „da je mama nestala u travi“, „da se nešto strašno dogodilo“, kao i „da se tata zadihao“. Međutim prema pisanju Kurira, to nije sve što je Jana ispričala policiji.

Utvrđena formalna ispravnost optužnice: Marjanoviću preti do 40 godina zatvora

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas

- Dete je u više navrata iznelo još nekoliko detalja koje policija i tužilaštvo namerno nisu pustili da iscure u javnost. Postoje indicije da je dete videlo zločin, a da je potom navodno instruisano šta će o svemu ispričati. To što se tužilaštvo protivilo predlogu Marjanovićeve odbrane da se Jana sasluša kao svedok ne znači da će se odbaciti njena uloga u rasvetljavanju zločina. Naprotiv – kaže izvor blizak istrazi.

Kako navodi, Janin iskaz, čiji detalji dosad nisu iscureli u javnost, najverovatnije će biti izveden kao dokaz kada suđenje počne kako bi na ovaj način dete ipak bilo pošteđeno klasičnog saslušanja pred sudom.

Jelena slala poruke nepoznatom muškarcu: Usporila je, a onda je ubica stigao i usmrtio

- Tužilaštvo sada čeka da sud da svoj stav o optužnici. S obzirom na to da se očekujje da odbrana uloži prigovor na optužnicu, sud može da uradi dve stvari. Da vrati optužnicu na dopunu, jer smatra da ponuđeni dokazi tužilaštva nisu dovoljni da se Marjanović optuži, u tom slučaju bi tužilaštvo kao novi dokaz dostavilo upravo Janin tajni iskaz. Međutim, ako sud potvrdi optužnicu i zakaže suđenje, onda će tužilaštvo verovatno sačekati pripremno ročište i na njemu saopštiti da ima novi dokaz – objašnjva izvor blizak istrazi.

Odbrana ruši dokaze

On dodaje da je tužilaštvo svesno da dokaze koje sada imaju protiv Marjanovića, poput analize baznih stanica, DNK, tragova blata i krvi, odbrana može da ospori na sudu i to je glavni razlog zašto se sve vreme iskaz ćerke ubijene pevačice držao u strogoj tajnosti.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd