fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

JAVILA SE JOŠ JEDNA MIKINA ŽRTVA! U policiju došla žena (46) koja svedoči da je Aleksić zlostavljao pre 13 godina

FOTO: YoutubePrintscreen/Studio B
Kako se saznaje žena koja se javila policiji kao nova Aleksićeva žrtva, bila je seksualno zlostavljana od vlasnika škole glume "Stvar srca" pre 2008. godine, pa neće zbog zastarelosti slučaja podneti krivičnu prijavu protiv njega.

Protiv Miroslava Mike Aleksića, vlasnika škole glume koga je šest devojaka optužilo za silovanje ili nedozvoljene polne radnje, svedočiće još jedna žena (46), koja se javila policiji pošto je i sama bila njegova žrtva.

DETALJI DRAME U SUBOTICI: Teško povređen dečak usled strujnog udara nije životno ugrožen!

DETALJI DRAME U SUBOTICI: Teško povređen dečak usled strujnog udara nije životno ugrožen!

OBUSTAVLJENA POTRAGA U LIMU: Loši vremenski uslovi uticali na prekid (VIDEO)

OBUSTAVLJENA POTRAGA U LIMU: Loši vremenski uslovi uticali na prekid (VIDEO)

"Neka budala je unela bombu unutra": Sud u Novom Sadu ponovo evakuisan, specijalci pregledaju zgradu

"Neka budala je unela bombu unutra": Sud u Novom Sadu ponovo evakuisan, specijalci pregledaju zgradu

Ipak, njen slučaj je zastareo, pa će samo svedočiti u sudskom postupku.

Kako se saznaje žena koja se javila policiji kao nova Aleksićeva žrtva, bila je seksualno zlostavljana od vlasnika škole glume "Stvar srca" pre 2008. godine, pa neće zbog zastarelosti slučaja podneti krivičnu prijavu protiv njega. Međutim, ona će podržati šest devojaka koje su to učinile i svedočiće protiv Aleksića.

Inače, pravnici ističu da sudska praksa u Srbiji poznaje dve vrste zastarelosti: zastarelost gonjenja i zastarelost izvršenja presude.

- Rok zastarelosti počinje da teče od dana kada je učinjeno krivično delo i zavisi od toga kako je ono kvalifikovano. Da bismo znali o kojoj vrsti zastarelosti se u ovom slučaju radi moramo pored informacije kada se to delo dogodilo, znati i za koje bi krivično delo osumnjičeni eventualno bio optužen. Tek tada bismo nešto preciznije mogli da kažemo - objašnjavaju advokati.

Aleksić koji je osumnjičen za silovanje ili polno uznemiravanja svojih učenica tereti se da je od 2008. do 2020. seksualno zlostavljao šest devojaka. Sve one su ga prijavile policiji.

Prvi slučaj se navodno dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića jasno se mogu podeliti u dva dela: od 2008. do 2013. i posle 2018. S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih pet godina, od 2013. do 2018, sumnja se da je bilo još napastvovanih devojaka.

Prema prvim informacijama, Aleksić se tereti da je neke od njih navodno silovao više puta - dok je čak sedam puta, kako se osnovano sumnja, izvršio krivično delo polnog uznemiravanja.

- Devojka koja je nastavnika glume prijavila da je trpela zlostavljanje 2018. i 2019. navela je da ju je Aleksić zlostavljao čak četiri puta. A tokom 2020. je, navodno, našao novu žrtvu koja je navela da je kroz pakao prošla samo jednom - objašnjava izvor.

Mika Aleksić
Foto: Printscreen/RTS

Aleksić je prošle nedelje saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je pred tužiocem negirao sve prijave za silovanje i nedozvoljene polne radnje, ističući da "ništa nije tačno".

U ovom slučaju u tužilaštvu su do sad svedočile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i jedna anonimna žrtva. One su svoje iskaze dale detaljno i ispitivane su po pet sati.

Njihovi advokati nakon saslušanja ispričali su za medije da su svedočenja teško podnele i da su morale da pričaju o svim detaljima zlostavljanja koje kažu da su doživele.

Milena Radulović je nakon svedočenja iz tužilaštva otišla u zagrljaju svog oca, dok je otac Ive Ilinčić, inače i advokat u ovom slučaju Srđan ilinčić, izašao iz sale u toku saslušanja njegove ćerke, kako je rekao, "po njenoj želji" i da bi joj bilo komotnije da ispriča sve.

Pahomije oslobođen zbog zastarelosti slučaja

Najpoznatiji sudski proces koji je obustavljen zbog zastarelosti slučaja je onaj u kome su tada maloletni dečaci M. T., I. N. i K. M. optužili vladiku Pahomija za seksualno zlostavljanje od 1999. do 2002. u službenim prostorijama Eparhije vranjske. Oni su krivične prijave protiv visokog crkvenog starešine podneli 31. decembra 2002.

Proces protiv Pahomija počeo je 2003. u Opštinskom sudu u Vranju, da bi posle dve i po godine rastezanja i nemogućnosti da se donese presuda u aprilu 2005. godine, odlukom Vrhovnog suda, bio preseljen u Niš. Do završetka suđenja u Nišu, u martu 2006, nastupila je apsolutna zastarelost za dva krivična dela, dok je presudom predsednika Veća Katarine Ranđelović, "usled nedostatka dokaza" Pahomije oslobođen optužbi za preostala dva krivična dela - iz 2001. i 2002. godine.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd