fbpx
Skip to main content
Ljubomir Kića Marković

JAVNOST ĆE BITI ŠOKIRANA - POZNATO KO JE LIKVIDIRAO KIĆU, BIVŠEG VOĐU "ALKATRAZA"! Izrešetan, pa overen pred prijateljima

Foto: Srbija Danas/Facebook
Ko je likvidirao Markovića je pitanje je mnogo puta postavljeno u poslednjih godinu i po dana

Ljubomir Kića Marković (39), nekadašnji vođa partizanove navijačke grupe "Alkatraz" hladnokrvno je likvidiran pre godinu ipo dana nasred ulice Grčića Milenka u Beogradu, a nalogodavac i pucač, koji su organima reda, kako je naveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poznati - još nisu uhapšeni.

SEKIROM DEMOLIRAO ZGRADU U KOTEŽU! Policija sprečila veću tragediju

SEKIROM DEMOLIRAO ZGRADU U KOTEŽU! Policija sprečila veću tragediju

"Pregazio nam dete i otišao da plati račune" U domu nastradalog dečaka iz Niša - tuga i neverica!

"Pregazio nam dete i otišao da plati račune" U domu nastradalog dečaka iz Niša - tuga i neverica!

MUŽ VIKAO "UPOMOĆ" SA TERASE Komšije u šoku - detalji ubistva Suzane (36) u Beču, na njenom vratu nađeni tragovi DAVLJENJA

MUŽ VIKAO "UPOMOĆ" SA TERASE Komšije u šoku - detalji ubistva Suzane (36) u Beču, na njenom vratu nađeni tragovi DAVLJENJA

- Bićete iznenađeni kada vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, a videćete uskoro. Mi operativno znamo, samo da prikupimo dovoljno dokaza i saznaće to i javnost - rekao je Vučić.

Ko je likvidirao Markovića je pitanje je mnogo puta postavljeno u poslednjih godinu i po dana. Dugo se spekuliše da iza njegovog ubistva stoji Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i njegova kriminalna grupa, a motiv je navodno sukob koji je nastao jer je Kića planirao da oformi novu navijačku grupu Partizana, a to se Belivuku nikako nije svidelo. Pojedini beogradski mediji navodili su operativna saznanja da je Markovića likvidirala ista ekipa koja stoji iza ubistva Bojana Mirkovića (34) koji je ubijen krajem prošle godine u sačekuši u naselju Belvil, kao i da su egzekutori "mladići koji pripadaju novoj kriminalnoj grupi iz Beograda, ponikloj na tribinama, a koja je bliska kavačkom klanu". Tada se u javnosti nije direktno govorilo o zločinima iza kojih se sumnjalo da stoji klan Velje Nevolje koji je u tom trenutku bio najopasnija kriminalna grupa u Srbiji.

Bivši vođa "Alkatraza" likvidiran je u trenutku kada je sa prijateljima izašao iz balona za fudbal i čekao da pređe ulicu. U tom trenutku sleđa mu je prišao mladić, a sudeći po Markovićevoj reakciji, poznavao ga je ili je znao šta mu se sprema. Kića se u trenutku dao u beg i pojurio je preko ulice ka benzinskoj pumpi, a ubica je, ne mareći za brojne svedoke, počeo da puca u njega. Egzekutor je u Kiću ispalio šest hitaca, a kada je ranjen pao na asfalt prišao mu je i "overio ga" još jednim metkom.

Nakon toga, egzekutor je ušao u crni BMW x5 šabačkih tablica u kom ga je čekao saučesnik, pobegao u pravcu Ustaničke ulice i tu mu se izgubio svaki trag.

Ovu likvidaciju snimile su sigurnosne kamere sa benzinske pumpe i objekata okolo, snimak su objavili i mediji, međutim uprkos svemu tome, ubica do danas nije uhapšen.

Kod sebe imao "tetejac"

Marković je u trenutku napada kod sebe imao pištolj, nelegalni "tetejac", ali nije uspeo da ga izvadi i zapuca ka egzekutoru.

Ljubomir Marković, kako su kasnije otkrili njegovi prijatleji, nije direktno dobijao pretnje, ali je bio zabrinut za svoju bezbednost, što potvrđuje i činjenica da je bio naoružan.

Marković je navodno nameravao da formira novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana. O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe "Šedouz". Formiranje te grupe malo je usporila smrt Gorana Klještana, koji je preminuo u teretani od srčanog udara. Bosketovu ulogu trebalo je da nasledi njegov brat Darko i da sa Markovićem osnuje tu novu navijačku grupu. Navodno, prišli su im ne samo pripadnici "Šedouza", već i nekih drugih grupa, što se momcima koji sebe smatraju vođama "grobara" nije svidelo, jer nisu želeli da gube "vojsku" koja će za njih odrađivati "poslove" - objašnjava izvor blizak istrazi.

Bris Taton
Foto: Profimedia/ilustracija

Da bi sprečili formiranje te nove grupe na jugu, priča se nezvanično, pojedine vođe navijača crno-belih čak su i napale Darka Klještana, pretukle ga.

- Napad nije prijavljen policiji, tako da samo možemo da pretpostavljamo da li je to istina ili ne. Ukoliko je to istina, moguće je da se Marković posle toga napada, osetio ugroženo te je počeo da nosi "tetejac" - konstatuje izvor.

Robijao zbog ubistva Tatona

Ljubomir Marković je reputaciju stekao kao jedan od vođa ozloglašene Partizanove navijačke podgrupe "Alkatraz", koju je svojevremeno vodio zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem. Uhapšen je zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, 17. septembra 2009. godine, zbog kojeg su redom padale vođe "Alkatraza", a među prvima upravo Marković. Bio je osuđen na 30 godina zatvora, a potom mu je, nakon žalbe, kazna smanjena na 13 godina, i iz zatvora je izašao 2017. godine.

"Ne budite generala, on sada mirno spava"

Sahrani Kiće Markovića prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi. Navijači Partizana nosili su šal i majice sa obeležjima ovog kluba, a Markovićev prijatelj održao je govor na sahrani u kom je rekao da "o njemu sada pesme pišu i stranci".

- Ne budite generala, on sad mirno spava. Ne napadaju vuci nego zmija iz daleka - glasio je deo pesme koja je pročitana na sahrani.

Ubistva plaćali kokainom

Mladić koji je pucao i brutalno likvidirao Markovića, prema operativnim podacima, pre samog zločina je konzumirao kokain, a za Kićinu glavu je dobio, takođe, određenu količinu ovog narkotika kako bi ga rasturio i uzeo novac.

To je, inače, često bio modus rada Belivukove i Miljkovićeve grupe, pa su umesto kešom, naručena ubistva plaćali kokainom. Postoje saznanja da su to radili po instrukcijama svog pravog šefa i navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera. Mladić koji je ubio Markovića pored kokaina, prihvatio je da obavi ovaj surovi posao kako bi se dokazao u navijačkom miljeu i popeo se na više mesto u hijerarhiji.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd