fbpx
Skip to main content
Stanišić i Legija

JOVICA STANIŠIĆ IZVREĐAO LEGIJU: On je čovek skromnih intelektualnih mogućnosti!

Foto: Profimedia
Veoma je zanimljivo šta je o Miloradu Ulemeku Legiji rekao tadašnji načelnik RDB Jovica Stanišić

Legija je psiho-fizički izuzetno sposoban za izvođenje “borbenih operacija”, odlično je obučen i ima visok stepen iskustva. Radi se o čoveku skromnijih intelektualnih mogućnosti, slabijeg obrazovanja i koji nije predstavljao bilo kakvu perspektivu, izjavio je bivši šef srpske tajne policije Jovica Stanišić posle hapšenja u “Sablji”

Veoma je zanimljivo šta je o Miloradu Ulemeku Legiji rekao tadašnji načelnik RDB Jovica Stanišić:

ESKADRON SMRTI: Đura Mutavi na svedočenju nabrojao koga su sve UBILI - svi u sudnici ZANEMELI!

“Prilikom jednog od tih kontakata savetovao je premijera da nije dobro rešenje da Milorad Ulemek, zvani Legija, dalje ostane na čelu JSO-a imajući u vidu njegov profil ličnosti i kriminalne aktivnosti o kojima se pričalo. Milorada Lukovića poznaje kao pripadnika JSO-a, viđao ga je vrlo retko, isključivo povodom obilaska jedinice JSO-a. Po sećanju samo je dva puta imao lični kontakt sa njim.

ŠOKANTNO SVEDOČENJE ĐURE MUTAVOG: Kad su ubili Arkana, dobili smo jasno NAREĐENJE od Legije

Po mišljenju Jovice Stanišića, Legija je psiho-fizički izuzetno sposoban za izvođenje ‘borbenih operacija’, odlično je obučen i ima visok stepen iskustva imajući u vidu njegova angažovanja u velikom broju operacija JSO-a. Radi se o čoveku skromnijih intelektualnih mogućnosti, slabijeg obrazovanja i da nije predstavljao bilo kakvu perspektivu JSO-a i RDB-a u vreme dok je službom rukovodio Jovica Stanišić.

Jovica Stanišić, Milorad Ulemek Legija
Foto: Profimedia

Milorad Luković Legija na značaju dobija tek dolaskom Radeta Markovića na čelo RDB-a, postaje član užeg operativnog kolegijuma RDB-a i praktično prvi saradnik Radeta Markovića, a što po mišljenju Jovice Stanišića presedan u praksi obaveštajnih službi. Ni u jednoj državi komandant specijalne jedinice ne bavi se obaveštajnim radom i ne prisustvuje radnim kolegijumima i nisu mu dostupni operativni i obaveštajni podaci. Jovici Stanišiću je poznato da se Milorad Ulemek Legija bavi kriminalnim aktivnostima zajedno sa Dušanom Spasojevićem, Ljubišom Buhom, ali nema konkretna saznanja.”

NOSIO JE NjENO PREZIME, KUM IM JE BIO ARKAN: Ova lepotica je Legijina prva žena! (FOTO)

Osim poslednjih nekoliko rečenica koje se tiču funkcionisanja i rada tajne službe, sve drugo je lična impresija o Miloradu Ulemeku. Drugi par rukava jeste šta je Legija mislio o Stanišiću.

“On je čovek koji me je primio u službu i bio mi prvi pretpostavljeni. Sa njim sam imao izuzetno konkretne i profesionalne odnose. Smatram da je prema tom čoveku učinjena velika nepravda…”, izjavio je Legija.

KAKO JE ŠARIĆ POSTAO TOMISLAV SAVATOVIĆ: 3 koraka kako jedan kriminalac izbegne zatvor

Nastavak beleške je još zanimljiviji: “Ovakav postupak (prisustvo Legije na kolegijumima) Radeta Markovića govori o njegovim spremnostima i opredeljenju primeni ‘ekstremnih i represivnih metoda’… Marković je i u ranijim kontaktima (pre nego što je postavljen za rukovodioca RDB-a) pokazivao sklonost represivnim metodama i predlagao ih Miri Marković.”

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd