fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

"KADA POMISLE DA SU JAČI OD DRŽAVE, SLEDI PAD" Mladen Mijatović progovorio o Veljinom klanu: U pitanju je bila paravojna formacija

Foto: Printscreen/TV Pink
Novinar crne hronike sa velikim iskustvom Mladen Mijatović, govorio je o Belivukovom klanu, o njihovim zločinima, kao i o vikendici u Ritopeku koja je, prema rečima sagovornika, s pravom nazvana "kuća strave".

- Ono što je obelodanjeno u javnosti pokazuje postoje osnovi sumnje da je ova kriminalna grupa počinila najveće moguće zločine i da je bila brutalnija od ozloglašenog "zemunskog klana". Većina pripadnika zemunskog klana je uhapšena i osuđena na zatvorske kazne, a neki su i odslužili svoje. Neću da prejudiciram na koliko će ko biti osuđen u ovom slučaju. Materijalni dokazi koji su pribavljeni ukazuju da su oni te zločine počinili, i sada je stvar procesa koji će biti pokrenut - počinje Mijatović.

Ovog leta odmor u Grčkoj se ipak isplati: Ultra All inclusive za hotel 5* = 7 noći od 1099€ po sobi

Ovog leta odmor u Grčkoj se ipak isplati: Ultra All inclusive za hotel 5* = 7 noći od 1099€ po sobi

BELIVUKA NIŠTA NEĆE SPASITI DOŽIVOTNE ROBIJE! Od čega zavisi sudbina Velje Nevolje i njegovog klana

BELIVUKA NIŠTA NEĆE SPASITI DOŽIVOTNE ROBIJE! Od čega zavisi sudbina Velje Nevolje i njegovog klana

NOVE FOTOGRAFIJE JEZIVIH LIKVIDACIJA: Prizori ZASTRAŠUJUĆI! Poznato kada se podiže optužnica protiv Belivukove krimi ekipe

NOVE FOTOGRAFIJE JEZIVIH LIKVIDACIJA: Prizori ZASTRAŠUJUĆI! Poznato kada se podiže optužnica protiv Belivukove krimi ekipe

Mijatović je naveo da nije ulazio u kuću u Ritopeku, ali i da nije bilo mnogo komšija sa kojima je mogao da razgovara.

- Na osnovu onoga što smo videli, kuća je s pravom nazvana "kuća strave i užasa". One scene, skriveni bunker gde je bila mašina za mlevenje mesa i sve one fotografije prikazuju svu grozotu počinjenu prema onim ljudima - rekao je Mijatović.

On je takođe napomenuo da smo ovakve scene viđali smo u filmovima, ili na snimcima kolumbijskih kartela.

mašina za mlevenje mesa
Foto: MUP

- Sada se ovo dogodilo u Beogradu, i to je svakom normalnom čoveku nepojmljivo. Nadam se da će nove generacije na vreme shvatiti da se ne isplati nikakav kriminal, jer kriminal čoveka vodi u zatvor, u bolnicu ili na groblje.

Mijatović je naglasio da su u pitanju bande kriminalaca kojima nije stalo do nacionalnosti, te da svi oni rade punim gasom i punom snagom u "bratstvu i jedinstvu".

- Da bi došli do novca ne biraju sredstva - da li će nekom da odseku glavu, da ga osakate, ili će neko da iskrvari i umre, da li će ispaliti 30 ili 60 metaka, to njih ne zanima. Zanima ih samo da prođe 100 ili 200 kilograma kokaina i da nastave da se bahate. Ali, u onom trenutku kada pomisle da su jači od države, sledi pad - ocenio je Mijatović.

On se složio sa tvrdnjom voditelja da je u pitanju bila ozbiljna paravojna formacija.

- Takav arsenal oružja je potreban nekome ko se sprema na veliko zlo. Nije to namenjeno eliminaciji pojedinca. Hapšenje je, čini mi se, obavljeno u poslednjem trenutku. Kada takva ekipa ima podršku pojedinaca iz državnih struktura i, pretpostavljam, pojedinaca iz stranih službi, može da uz veliku količinu novca koju poseduje, izvede državni udar. To praksa pokazuje. Imali smo primer 2003. godine kada je ubijen premijer Srbije - navodi Mijatović.

Na pitanje koga su nameravali da eliminišu, Mijatović kaže da jedva čeka da istraga to pokaže.

- Državni organi su objavili borbu i rat protiv mafije. Do sada se to ne radi deklarativno, već konkretno.

Upitan konkretno, da li su Belivuk i ekipa spremali državni udar, Mijatović je rekao da on barata isključivo činjenicama, tako da ne može da odgovori na to pitanje, već će sačekati rezultate istrage.

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd