fbpx
Skip to main content
Marjan i Sara

KAKO JE POLICIJA PRONAŠLA UBICU IZ VRANJA - DVE DOJAVE BILE KLJUČ! Filmska akcija u kojoj je Marjan presudio sam sebi

Foto: Facebook S.A./MUP Srbije
Policija od podneva jurila ubicu

Marjan Stamenković ubica Sare Asanović iz Vranja presudio je sam sebi u toku policijske akcije koja se u ponedeljak veče desila nakon što je lociran u delu grada u blizini groblja.

OVO JE MUŠKARAC KOJEM JE PRESEČENA ARTERIJA NOŽEM ZBOG PARKING MESTA: Vratio se iz Norveške u Kruševac pa izboden

OVO JE MUŠKARAC KOJEM JE PRESEČENA ARTERIJA NOŽEM ZBOG PARKING MESTA: Vratio se iz Norveške u Kruševac pa izboden

UHAPŠEN MUŠKARAC U KRNJAČI: Nožem ubo u stomak mladića (28)

UHAPŠEN MUŠKARAC U KRNJAČI: Nožem ubo u stomak mladića (28)

POVRATNICI - TEMPIRANE BOMBE KOJE PONOVO UBIJAJU I SILUJU: Da li su bivši robijaši spremni da se vrate u društvo?

POVRATNICI - TEMPIRANE BOMBE KOJE PONOVO UBIJAJU I SILUJU: Da li su bivši robijaši spremni da se vrate u društvo?

Policija je tog dana na osnovu različitih dojava policijskih službenika i građana uspela da ga locira, a onda je krenula filmska akcija u kojoj je ubica ipak odlučio da presudi sam sebi.

On je uočen od strane meštana grada Vranja u ulici Ive Andrića po prijavi građana, reagovale su sve raspoložive patrole i policijski službenici i pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili blokadu dela grada - započinje priču policijski inspektor koji je učestvovao u akciji. 

Od podneva jurili ubicu

Policajac u ponedeljak u 12.20 telefonom prijavljuje da je na uglu ulice Vule Antića i Karađorđeva u Vranju, uočio Marjana. U više navrata se češlja centar grada, ali bezuspešno. Oko 16 sati ponovo stiže dojava da je u Kosovskoj ulici u Vranju, uočio ubicu za kojim se traga, ali to je bila još jedna bezuspešna pretraga. Oko 17 časova policija opet dobija telefonsku prijavu da je Marjan viđen u pravcu Vranjske reke i od tog trenutka kreće lociranje ubice u ulici Ive Andrića.

Sedeli zajedno za istim stolom
Sedeli zajedno za istim stolom
Foto: Printscreen
Ljubomora motiv?

- Još je rano izvoditi neke čvrste zaključke, ali po načinu na koji se počinilac ponašao, u pitanju je najverovatnije napad patološke ljubomore - kaže partnerski psihoterapeut Biljana Ćulafić, kojoj se za pomoć obraćaju i osobe koje imaju probleme u emotivnim vezama baš, između ostalog, i zbog ljubomore.

Osumnjičeni se videvši policijske snage zabarikadirao u šupi za smeštaj ogrevnog drveta u dvorištu porodične kuće. Na pozive policije da odbaci od sebe oružje i izađe iz šupe sa podignutim rukama Marjan nije odgovorio, ali je ispalio više hitaca iz pištolja u vazduh.

Tokom pregovora sa policijom rekao je da je imao policajca na nišanu, ali da nije hteo da ga ubije. Tražio je čašu vode, rekao je da neće "na onaj svet da ode žedan", kada je video da se niko od policajaca ne pomera pucao je sebi u glavu i izvršio samoubistvo. 

Tokom uviđaja koji je izvršila zamenica višeg javnog tužilaštva Branislava Mihajlović i policija kod pokojnog Stamenkovića je u desnoj ruci zatečen pištolj marke "Browing" kalibra 9 milimetara sa neutvrđenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 8 metaka dok je deveti bio u cevi sa obzirom da je oružje bilo u napetom položaju. U džepovima pokojnog pronađen je još jedan okvir sa 14 metaka kalibra 9 milimetara i u džepovima je pronađeno još 9 metaka navedenog kalibra. 

Obdukcija

Tužilaštvo je naložilo obdukciju tela Marjana Stamenkovića zbog toga jer je suicid izvršen tokom policijske akcije. Sa druge strane juče su rezultati obdukcije ubijene Sare Asanović pokazali da je ubica u nju ispalio šest metaka, jer su pronađene četiri prostrelne i dve ustrelne rane u predelu leđa.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd