fbpx
Skip to main content
bogoljub-karic

KARIĆEV UNUK PRIZNAO KRIVICU: Isplivali novi detalji haosa na Senjaku, evo koju meru je predložilo Tužilaštvo

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke očevice događaja.

N. R. (20), unuku Zorana Karića, najmlađeg brata Bogoljuba Karića, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je juče posle svađe zbog parkiranja nožem povredio komšiju S.K. (52).

On je danas saslušan, gde je priznao krivicu, nakon čega je podnet predlog za određivanje mere zabrane prilaska. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ovim povodom izdalo je saopštenje.

OSAM SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U BATAJNICI: Sudarilo se više vozila na auto-putu Beograd - Novi Sad

OSAM SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U BATAJNICI: Sudarilo se više vozila na auto-putu Beograd - Novi Sad

"ĆUTI, NEĆU TI NIŠTA" Zbog JEDNOG DETALJA devojka sa Karaburme nije primetila napadača, evo KAKO JOJ SE PRIŠUNJAO

"ĆUTI, NEĆU TI NIŠTA" Zbog JEDNOG DETALJA devojka sa Karaburme nije primetila napadača, evo KAKO JOJ SE PRIŠUNJAO

PALI DILERI IZ KRALJEVA: Policajci im na "skrivenom" mestu našli pakete, pa ih izvukli iz auta

PALI DILERI IZ KRALJEVA: Policajci im na "skrivenom" mestu našli pakete, pa ih izvukli iz auta

Saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva prenosimo u celosti:

Dana 21.01.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane policijskih službenika PS Savski venac doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog N. R. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

Prema navodima krivične prijave osumnjičeni N.R. je dana 21.01.2022. godine oko 09,15 časova najpre ušao u verbalnu raspravu sa oštećenim S.K. oko parkiranja vozila, nakon čega je francuskim ključem udarao po ogradi dvorišta kuće oštećenog i ključem razbio staklo na vozilu u vlasništvu oštećenog.

Tada je oštećeni izašao iz kuće i ponovo je došlo do verbalne rasprave među njima, kojoj je prisustvovalo više lica, te je osumnjičeni izvadio iz džepa nož (britvu) kojim je zamahnuo više puta prema oštećenom i naneo mu lake telesne povrede u vidu rasekotine leve nadlaktice i desne nadkolenice.

bogoljub-karic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Osumnjičeni N.R. je dana 22.01.2022. godine saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je u svojoj odbrani pred zamenikom javnog tužioca u potpunosti priznao radnju izvršenja krivičnog dela, navodeći da mu je žao i da se kaje, a da je povod bio višegodišnji problem oko parking mesta na koje je oštećeni parkirao svoje vozilo, tačnije da je oštećeni parkirao svoje vozilo ispred garaže okrivljenog, što je nastavio da čini i posle više upozozenja.

Imajući u vidu njegovo priznanje, te činjenicu da je neosuđivano lice i da ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije postupajući zamenik javnog tužioca nije predložio sudu da se odredi pritvor prema N.R. već je rešenjem ukinuo zadržavanje i podneo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenom izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke očevice predmetnog događaja, narediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen i mehanizm nastanka povreda koje je zadobio oštećeni i pribaviti sva druga obaveštenja i podatke, te će nakon razmatranja iskaza učesnika događaja i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
23 Beograd