Skip to main content
Ognjen Paunović

"Kidala sam čaršave, plakala i kukala": Ognjen (8) je umro od SEPSE u vršačkoj bolnici, a ovo je PRIČA NJEGOVE MAJKE

Foto: Facebook/Printscreen/Paunovic Verica
Tragedija

Ognjen Paunović (8) iz sela Zagajica, kod Vršca, preminuo je 28. avgusta na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu od sepse. Zbog sumnje da je smrt usledila zbog propusta lekara, detalje ovog slučaja ispituje zdravstvena inspekcija.

Majka nesrećnog dečaka kaže da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus. U bolnicu su ga primili kada je već bilo kasno.

- Dete mi je povraćalo i imalo proliv. Nekoliko puta sam ga vodila kod lekara i rečeno mi je da je stomačni virus ili da je pojeo nešto pokvareno. Trpeo je jake bolove, ali nas nisu poslali u laboratoriju i nismo radili krvnu sliku. Pošto je i dalje bio mnogo slab i sve teže je podnosio bol, išli smo i u Hitnu i kod hirurga, ali nas niko nije zadržao u bolnici, već smo se vratili kući - priča majka Verica.

Prvu analizu krvi uradili su dan pred smrt, 27. avgusta.

- Pošto mu je stanje bilo sve gore, opet sam ga odvela lekaru. Tada smo prvi put poslati u laboratoriju da se detetu izvadi krv. Rezultati su bili katastrofalni, pokazivali su infekciju. "Detetu je nadut stomak, morate da ga ostavite, hitno mora da se operiše zbog slepog creva", rekli su doktori. Celu noć sam provela uz njega. Operisan je, ali je, izgleda, imao sepsu i umro je na intenzivnoj nezi. Ja sam kidala čaršave, nisam htela da ga pustim da mi ode. Sada bih najviše volela da mi pukne srce da i ja umrem - kroz suze priča majka.

Ognjenova iznenadna smrt je celu porodicu Paunović zavila u crno. Njegov brat blizanac Luka ne može da se pomiri sa tim da Ognjena više nema. Za njim tuguju i sestrica Anja (3) i najmlađi brat Andrej (2).

- Strahovito nam je teško. Deca pate. Ja ne mogu da prihvatim stvarnost, čim oči otvorim, njega oplakujem. To je tuga od koje se umire. Strašno mi je, plačem i kukam, dozivam ga, a ne mogu da ga povratim - plačući govori majka Verica.

U zdravstvenoj ustanovi potvrđeno da je dečak preminuo 28. avgusta na njihovom odeljenju, oko sedam sati ujutru, nakon operacije creva.

- Došlo je do invaginacije tankog creva, što je uzrokovalo sepsu i smrt dečaka – rekao je direktor bolnice dr Jon Omoran. – Zdravstveni inspektori su već uzeli izjave svih lekara, analizirana je i sva dokumentacija dečakovih kontrola pre nego je primljen u bolnicu. Ceo proces još je u toku.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd