fbpx
Skip to main content
Alan Kožar

Kišu metaka u škaljarce ispalio isti ubica: Otkriveni novi tragovi u slučaju ubistva Dedovića i Stamatovića

Foto: Youtube/Printscreen/vijestionline/code3paris
Ista četvorka koja je u januaru ove godine ispalila smrtonosne hice na Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, nekoliko meseci kasnije je pucala i ubila Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, najnovije su informacije policije iz Grčke.

Grčki istražitelji došli su do novih podataka koji ukazuju da su angažovani za likvidaciju pripadnika škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića, niko drugi do četvorica muškaraca koji su ubili vođu iste kriminalne grupe, Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru mesecu, u jednom atinskom restoranu.

Policija je, nakon što je uspela da sastavi “slagalicu” ubistva Hadžića i Kožara, krajem juna na Krfu, bila iznenađena kada je utvrdila da su dvojica mafijaša pogođena iz četiri različita oružja, što znači da su ih najmanje četiri osobe opkolile ispred automobile i ispalile vatru na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu, prenose crnogorski mediji navode portala newsit.gr.

Nakon ovog nalaza, policija se automatski pozvala na beleške o ubistvu Dedovića i Stamatovića koji su pripadali istoj kriminalnoj organizaciji kao i žrtve na Krfu.

UHVATIO JE ZA KOSU I VUKAO PO PODU! Saslušana Kovačevićeva devojka, iznela detalje horora kroz koji je prošla

UHVATIO JE ZA KOSU I VUKAO PO PODU! Saslušana Kovačevićeva devojka, iznela detalje horora kroz koji je prošla

Mladić kog je Kontić brutalno pretukao još nije saslušan: Miljan je došao u sud, a onda je naprasno otišao!

Mladić kog je Kontić brutalno pretukao još nije saslušan: Miljan je došao u sud, a onda je naprasno otišao!

OTKRIVENO ZAŠTO JE OPŠTINSKI FUNKCIONER UBIO LJUBAVNICU: Tragediji u Bariču prethodili ljubavni problemi

OTKRIVENO ZAŠTO JE OPŠTINSKI FUNKCIONER UBIO LJUBAVNICU: Tragediji u Bariču prethodili ljubavni problemi

I u mafijaškom obračunu u januara učestvovala su četiri naoružana egzekutora, obučeni u crno koji su, takođe, ispalili rafal naočigled žene i dece Dedovića i Stamatovića.

Prema informacijama policije, Igor Dedović je nakon hapšenja takozvanog "Eskobara Balkana" Jovana Vukotića, u septembru 2018. u Turskoj, postao apsolutni vođa škaljaskog klana.

- Svi u Evropi će kupiti naš kokain i Pirej će postati naša luka - navodno je rekao Dedović svojim saradnicima, u nastojanju da prevaziđe Vukotićeva dostignuća, piše newsit.gr.

Istražujući ove slučajeve, grčka policija je utvrdila da dva ubistva imaju mnogo zajedničkih elemenata, a posebno ističu činjenicu da je na Krfu u naslednike Dedovića i njegovog saradnika Stamatovića ispaljeno 30 metaka, dok su u restoranu u Vari žrtve ubijene sa 25 metaka, ispaljenih iz dva različita oružja.

Hadžićevi otisci u dva stana

Zanimljivi detalji stižu i iz laboratorija grčke policije. Hadžićevi otisci prstiju pronađeni su u dva stana koja su Dedović i Stamatović povremeno iznajmljivali u Palaju Faliru i Glifadi, velikim predgrađima Atine. Ovi podaci do kojih su došli bezbednosni istražitelji dokazuju apsolutno blizak odnos žrtava dva mafijaška obračuna u toj zemlji.

Pored toga, nekoliko dana nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, policijski odred Odeljenja za ubistva u Atini otputovao je u Beograd kako bi od srpskih kolega dobili više informacija o ubijenim pripadnicima škaljarske grupe.

Sklonište u Grčkoj sa lažnim dokumentima

Na spisku pripadnika klana, koji je grčka policija dobila iz Beograda, u prvom redu su se pojavila imena Kožara i Hadžića. U beleškama koje su pratile imena Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, navodi se da su se tragovi njihovih saradnika izgubili, te da se procenjuje da su utočište pronašli u Grčkoj, koristeći se lažnim ličnim dokumentima.

Pretpostavke su bile utemljene, ali su Kožara i Hadžića, pre grčke policije, locirali njihovi protivnici i pogubili ih.

Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putovao je pod imenom Martin Pospišek.

Jedno ime se pominje za sva četiri ubistva

Pre najnovijih saznanja, pominjalo se jedno ime kao mogući tiper za oba zločina u Grčkoj, a radi se o Podgoričaninu Savu L. (37), koji je takođe označen kao saradnik škaljarskog klana. Navodi se da je on osoba koja je plaćenike suparničkog kavačkog klana dovela do četvorice žrtava najpre u Atini, a zatim na Krfu.

Savo L. u centru obe istrage našao se nakon što je njegov nestanak crnogorskoj policiji prijavila njegova supruga. Otkriveno je da su Dedović i Stamatović bili u kontaktu sa Savom L. Konkretno njegovo ime je nađeno u listinzima Stamatovićevog mobilnog telefona. Šest meseci posle zločina u Atini, ime Savo L. ponovo se pojavilo pred grčkim policajcima, i to u istrazi ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, koje je izvršeno 23. jula. Naime, njegov DNK trag nađen je u vili koju su Kožar i Hadžić mesec dana ranije iznajmili za svoje skrivanje i vođenje poslova, a njegov broj nađen je i u listingu Kožarevog telefona.

Ispostavilo se da je upravo on poslednjih nekoliko meseci mešetario između dva klana, što je i otvorilo sumnju da je bio tiper za oba zločina, odnosno osoba koja je kavačkom klanu dojavila informaciju o skrivanju Dedovića i Stamatovića u Atini, kao i Kožara i Hadžića na Krfu, budući da je Savo L. bio jedan od retkih koji su znali lokacije na kojima su se sva četvorica skrivala.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd