fbpx
Skip to main content
silovanje

"KLJUČA U SELU OD UZNEMIRENOSTI, A MI DRHTIMO OD STRAHA" Obljubio devojčicu kod Bogatića, sud ga posle šest meseci pustio na slobodu

Foto: Profimedia
Muškarac je bio zaposlen u radnji devojčicinog oca i poznavao ju je od rođenja

Aleksandar I. (38) iz Mačvanskog Belotića kod Bogatića, koji je optužen da je obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz istog mesta u junu prošle godine, juče je pušten na slobodu. Rešenje o ukidanju pritvora, u kojem se nalazio od hapšenja u junu prošle godine, doneo je juče Viši sud u Šapcu.

Ovaj sud je prvobitno 11. januara doneo rešenje o produženju pritvora za 30 dana, ali je Aleksandar I. uložio žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Razmatrajući žalbu, sudsko veće je zaključilo "da je nejasno na osnovu čega prvostepeni sud zaključuje da su i nakon proteka vremena od šest meseci od  događaja sećanja na isti i dalje sveža i da je uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

PREDSTAVIO SE KAO INSPEKTOR, PA OTEO NOVAC! Drama u Subotici - uhapšen muškarac koji je počinio više razbojništva

PREDSTAVIO SE KAO INSPEKTOR, PA OTEO NOVAC! Drama u Subotici - uhapšen muškarac koji je počinio više razbojništva

PROZUŽEN PRITVOR UBICI PSA IZ RUME! "Njemu mesto nije na slobodi" - komšije otkrile o kakvom se čoveku radi

PROZUŽEN PRITVOR UBICI PSA IZ RUME! "Njemu mesto nije na slobodi" - komšije otkrile o kakvom se čoveku radi

SUBOTIČANIN PAO ZBOG DILOVANJA DROGE: Pogledajte šta je policija zatekla u stanu osumnjičenog (FOTO)

SUBOTIČANIN PAO ZBOG DILOVANJA DROGE: Pogledajte šta je policija zatekla u stanu osumnjičenog (FOTO)

Odluka o prihvatanju žalbe i vraćanju predmet u Šabac na ponovno odlučivanje u Apelacionom sudu je doneta 17. januara.

U rešenju Višeg suda od 22. januara, posle kojeg je Aleksandar I. izašao na slobodu, navodi se da je "po logici stvari odnos javnosti prema navedenom događaju svakako izgubio na intenzitetu", njime se već mesecima ne bave mediji pa se ne može očekivati "bilo kakva reakcija javnosti u slučaju da se okrivljeni nađe na slobodi".

Vidno uzbuđen, Vladan Ć, otac devojčice, priznaje da se ne razume najbolje u pravne stvari, ali ne može da se sakrije koliko je razočaran i odlukom suda da čovek koji je obljubio njegovu ćerku izađe iz zatvora uz obrazloženje da mediji nisu u međuvremenu pisali o ovom slučaju.

Kaže da osim reči skandal ne može da pronađe ni jednu drugu za odluku suda, nadajući se da može da se ispravi.

- Selo je malo i juče se brzo pročulo da je izašao iz zatvora. Verujte, ključa u selu od uznemirenosti, a mi drhtimo od straha i pod velikim smo stresom. Sada je cela moja porodica u zatvoru od njega. Ne znam kako u ponedeljak da pustim dete da ide u školu. Otkud ja znam šta je on još spreman da uradi, šta će mu pasti na pamet. Brinem se i za drugo dvoje dece, starijeg sina koji ima 17 i drugu ćerku koja je napunila 12 godina - kaže otac Vladan Ć.

Zlostavljanje dece
Foto: Profimedia/ilustracija

Koliko je iznenađen odlukom Višeg suda u Šapcu, otac se nada da je učinjena greška i da je "po automatizmu" sastavljeno rešenje prema obrazloženju rešenja Apelacionog suda kojim je ukinuto rešenje suda u Šapcu.

Protiv Aleksandra I. Više javno tužilaštvo u Šapcu je 10. decembra prošle godine podiglo optužnicu zbog krivičnog dela obljuba deteta iz člana 180. Krivičnog zakonika.

U junu prošle godine, Aleksandar I. je sa devojčicom i njenim ocem bio na slavlju u jednoj svečanoj sali u Bogatiću. U jednom trenutku je izveo devojčicu napolje da prošetaju i u mraku je napastvovao. Posle nekog vremena je pustio devojčicu koja se vratila na slavlje i ocu ispričala šta je doživela. Policija u Bogatiću je Aleksandra I. uhapsila iste noći posle intenzivne potrage i od tada je bio u pritvoru.

On je, inače, bio zaposlen u radnji njenog oca i devojčicu je poznavao od rođenja.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd