fbpx
Skip to main content
Džonić

KLJUČNI SVEDOK NIJE U SRBIJI? Zbog njega je "pao" Džonić - nakon ubistva porodice Goran mu je dao 8.000 evra

Foto: Profimedia/Facebook/SD/ilustracija
Osumnjičenog Džonića je, između ostalog, odalo i to što je rođaku vratio dug neposredno posle zločina

Rođak Gorana Džonića (54) kome je on navodno vratio dug od 8.000 evra, koje je posle zločina, kako se sumnja, uzeo od ubijene porodice Đokić, trebalo bi da se danas pojavi u Višem javnom tužilaštvu u Nišu kao svedok, ali on, kako se nezvanično saznaje, nije u Srbiji.

TEŠKA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Vozač izgubio kontrolu, pa završio u kanalu

TEŠKA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Vozač izgubio kontrolu, pa završio u kanalu

Uskoro počinje suđenje ženama iz Obrenovca osumnjičenim da su BACILE BEBU U KONTEJNER

Uskoro počinje suđenje ženama iz Obrenovca osumnjičenim da su BACILE BEBU U KONTEJNER

PRED SUDIJOM SESTRA LUKE BOJOVIĆA! Potresni detalji Nikolinog ubistva - izrešetali ga, na mestu zločina ostala kesa sa kiflom (VIDEO)

PRED SUDIJOM SESTRA LUKE BOJOVIĆA! Potresni detalji Nikolinog ubistva - izrešetali ga, na mestu zločina ostala kesa sa kiflom (VIDEO)

Veća svota

Podsetimo, niško Više tužilaštvo vodi istragu protiv Gorana Džonića, bivšeg vatrogasca, osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), vlasnika menjačnice, njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25). Posle ubistva tela je spalio, kao i njihov automobil "pasat", a od ubijenih je navodno uzeo veću svotu novca. Deo para, 43.000 evra, pronađen je zakopan na imanju njegovog sina, deo je bio sakriven u usisivaču u Džonićevoj kući, a deo u paketu u njegovoj garaži. Osumnjičenog Džonića je, kako smo već pisali, između ostalog, odalo i to što je rođaku vratio dug neposredno posle zločina.

- Rođak kome je Džonić vratio dug trebalo je da bude ispitan među prvim svedocima u tužilaštvu u sklopu istrage, ali se to još uvek nije dogodilo pošto on nije primio poziv za saslušanje - otkriva dobro obavešten izvor:

- Navodno, reč je o čoveku koji živi u inostranstvu i koji nije u zemlji. Pretpostavlja se da zbog toga nije primio poziv. Nije isključeno da će se odazvati pozivu kad dođe iz inostranstva.

Pored njega, danas bi trebalo da bude ispitano još nekoliko svedoka.

- U tužilaštvo je pozvan radnik pumpe iz Moravca, koji je navodno uoči trostrukog ubistva Džoniću sipao gorivo u kanister - objašnjava izvor.

Podsetimo, na novčanicama koje su pronađene na Džonićevom imanju otkriveni su njegovi DNK tragovi, ali i biološki tragovi Gorana Đokića, kao i priznanica koju je vlasnik menjačnice potpisao.

Odluka o pritvoru

Džonić
Foto: Facebook Printscreen

- Ovo je zasad jedan od najčvršćih dokaza da je Džonić umešan u trostruko ubistvo - podseća sagovornik.

Pored Gorana Džonića, u pritvoru se zbog ovog zločina nalaze i njegovi sinovi Stefan i Milan, kao i braća iz Moravca Kostadin i Aleksandar Milošević, poznatiji kao Jojke.

- O puštanju braće Džonić i Milošević iz pritvora trebalo bi da se odlučuje ove nedelje - saznaje se.

Veštačenja

Telefoni i DNK pod lupom

U okviru istrage jezivog zločina naložena su i brojna veštačenja, čiji rezultati bi mogli umnogome da rasvetle šta se događalo kobne noći u Moravcu.

- Stigle su naredbe za veštačenje starih, ali i novih predmeta u vezi sa ubistvom. DNK tragovi uzeti sa tih stvari biće upoređivani s tragovima braće Milošević. Veštačiće se i mobilni telefoni, što je dugotrajan proces, jer su tu uzeti Džonićevi telefoni, onda telefoni braće Milošević i Džonićevih sinova, a na analizi je i telefon koji je imala devojka jednog Miloševića - rekao je izvor.

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd