fbpx
Skip to main content
Obaranje ruku

KO JE ČOVEK KOJI JE OBORIO ŠIJANU RUKU? Tada je bio na vrhuncu snage, a jedan od njegovih okršaja ostaviće vas bez teksta

Foto: Profimedia - Youtube printscreen/Vasilije Kovacevic
Priče koje i danas izazivaju pažnju.

Priče iz devedesetih izazivaju pažnju javnosti, a naročito priče koje govore o žestokim momcima sa beogradskog asfalta. 

PREPOZNALA NJEGOVU ODSEČENU GLAVU! Potresno svedočenje Goksijeve žene - jezivi detalji Nevoljinih egzekucija

PREPOZNALA NJEGOVU ODSEČENU GLAVU! Potresno svedočenje Goksijeve žene - jezivi detalji Nevoljinih egzekucija

UBILI GA ZBOG ARKANOVE LIKVIDACIJE - VADILI MU ZUBE NAŽIVO: Digao se kao terminator, smirio ga tek 6. metak (VIDEO)

UBILI GA ZBOG ARKANOVE LIKVIDACIJE - VADILI MU ZUBE NAŽIVO: Digao se kao terminator, smirio ga tek 6. metak (VIDEO)

"AKO ĐAVO IMA IZASLANIKE - TO SU BILI ONI" Otkrivena najveća Legijina greška, kao i savet koji mu je dao Čume

"AKO ĐAVO IMA IZASLANIKE - TO SU BILI ONI" Otkrivena najveća Legijina greška, kao i savet koji mu je dao Čume

Česte su anegdote povezane sa opasnom braćom Jovović, ali otkrivena je i ona iz čuvenog lokala "Nana". 

Baš u tom lokalu, 1989. godine nastala je čuvena slika, a Aleksandar Jovović Jovke otkriva šta se krije u pozadini svega:

- Dosta se priča o čuvenoj fotografiji kada su moj brat Vanja i Šijan obarali ruke u "Nani" 1989. godine. Ja sam tu bio prisutan i svi su se tu kladili, i Ašanin i ostali. Moj brat je Šijanu 10 puta obarao ruku, ovaj njemu vraćao 10 puta. Neće nijedan da popusti i prizna poraz. Svaki put je bilo kao nešto ne odgovara, te ne stoji pravilno ruka, te pomeri sto ovamo, te ovaj je pre vremena krenuo da obara i tako. Sve kao tu su negde, izjednačeni. Prvo ovaj obori ovom ruku, pa ovaj njemu. U svakom slučaju, oni koji su tada bili to veče, slažu se da je Vanja ipak bio taj koji dominira - ispričao je on.

Naglasio je da, iako je bio stariji brat, uvek se osećao sigurno u Vanjinom društvu. Prisetio se kako je on njega branio kad su bili klinci, ali se vremenom sve preokrenulo pa je u jednom trenutku došao momenat da je on bio jedan od najjačih u gradu.

- Tada je bio na vrhuncu snage. Sećam se jednom, čovek sedi za šankom i gleda Vanjinu devojku, on mu priđe, zagrli ga, kaže gde si prijatelju, i udari ga pesnicom. To niko nije ni primetio, ovaj onako ostao za šankom uspavan, Vanja mu ostavio pored viski i cigare, sklonio se, svi misle čovek zadremao u kafani, napio se, a on nokautiran. Ašanin je tad bio gazda lokala i Vanja nije hteo da pravi problem, zato je to tako suptilno izveo. Ašanina smo poštovali, bili smo dobri sa njim, ali onako više na silu, jer je on bio u tom svetu Državne bezbednosti. On je poštovao te komunističke praznike, okretao jagnje za 1. maj i 29. novembar. Bio je veliki Jugosloven. A bio je dobar bokser i mangup - ispričao je Jovke na Balkan Info.

Kao što smo juče pisali, Aleksandar Jovović Jovke ispričao je o svom okršaju sa Zoranom Uskokovićem Skoletom. On je bio jedan od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana u ''Interkontinentalu''. Uskokoviću nikada nije suđeno za trostruko ubistvo, a pripadnici ''zemunskog klana'' ubili su ga tri meseca kasnije - 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac. Više o tome pročitajte ovde.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd