fbpx
Skip to main content
Otet deda Jelene Đoković

"Zaplakao sam kada sam ga video": Komšija opisao kako je pronašao deda Lesu! Umalo se nije ŠLOGIRAO!

Foto: Profimedia/YoutubePrintscreen/ RTS Prikazuje
Ispovest meštanina koji je našao otetog dedu

Milosav Radisavljević (80), deda Jelene Đoković, iz Ljiga, koji je u četvrtak u gluvo doba noći bio opljačkan, kidnapovan i vezan za dalekovod u kukuruzima, smešten je kod sina u Beogradu.

Policija intenzivno traga za dvojicom maskiranih muškaraca koji su upali u njegovu kuću, u ljiškoj Hadži Đerinoj ulici, odakle su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon.

Prema svedočenju rođenog brata žrtve Milana Radisavljevića, upravo s tog mobilnog telefona Milosavljevom sinu su lopovi slali SMS-ove u kojima su zahtevali novac, nezvanična informacija je da su tražili dva miliona evra za otkup.

- Otišao sam u baštu u četvrtak pre podne, kao što činim svakodnevno. Odjednom je muški glas počeo da me iz kukuruza doziva po imenu, uz povike upomoć - kaže Isailo Lazić, iz Ljiga.

- Pošao sam tamo odakle su dopirali povici, ali sam zbog svoje bezbednosti poneo, za svaki slučaj, drveni kolac, koji sam našao usput. Kad sam video prizor, umalo se nisam šlogirao! Komšija, deda Lesa, kako svi u Ljigu zovemo Milosava, bio je širokom lepljivom trakom vezan preko grudi, a jednom rukom lisicama za šipku metalnog dalekovoda – prepričao je Isailo događaj.

Dalekovod za koji je deda Jelene Đoković bio vezan
Dalekovod za koji je deda Jelene Đoković bio vezan
Foto: Informer

Odmah su stigle policija i Hitna pomoć u njivu koja se nalazi u delu Ljiga nazvanom Ćućin, nedaleko od ovdašnjeg Doma zdravlja. Milosav, srećom, nije imao nikakvih povreda, ali je prema njegovim rečima pretrpeo šok.

- Pitao sam ga otkud on u kukuruzima vezan, i odgovorio mi je da su ga iz kuće odvela dvojica muškaraca koja su preko glave imala navučene nekakve čarape. Preveli su ga preko reke Ljig, i zato je bio je mokar. Lepljiva traka bila mu je obmotana i oko nogu, ali je uspeo da je se nekako oslobodi. Rekao mi je da su ta dvojica sa sobom ponela i ašov, koji su ostavila negde u korovu. Pretpostavljam da je policija ašov pronašla, jer su obavili uviđaj u njivi. Nisam video da je nosio čizme ili opanke, bio je, čini mi se, bos – nastavlja priču Lazić.

- Zaplakao sam kad sam video deda Lesu vezanog lisicama za dalekovod, mokre odeće, kako leži na zemlji. Svima nama u Ljigu on je veoma drag, divan komšija, koji obožava svoju unuku Jelenu. Za njega je ona, kako uvek kaže, ikona od kada se rodila. Ko zna šta bi bilo da nisam čuo njegove povike – uznemireno priča Isailo Lazić.

Posle nesvakidašnjeg događaja kakav se u Ljigu i Kačerskom kraju ne pamti, porodica supruge Novaka Đokovića navela je da je u potpunom šoku. U saopštenju tima Novaka Đokovića za odnose s javnošću ističe se da zbog svih okolnosti deda Milosav nije u stanju da daje izjave medijima, kao ni Novak i Jelena. Kako je istraga u toku, porodica Đoković moli javnost za razumevanje.

Mesto gde su otmičari zavezali dedu Jelene Đoković
Mesto gde su otmičari zavezali dedu Jelene Đoković
Foto: Informer

- Najvažnije je da je Milosav dobro, s obzirom na to šta je sve preživeo te noći. Jelena stalno zove iz Monte Karla, gde se ona i Nole trenutno nalaze, često razgovaramo o svemu. Nole je svu pažnju posvetio Jeleninom dedi. Trudimo se svi da Milosava ohrabrimo, da ne misli mnogo na ono što se dogodilo. Najvažnije je da nije povređen i da se sada nalazi okružen porodicom i stalnom brigom, kod sina u Beogradu - kaže njegov rođeni brat Milan Radisavljević.

Čim mu je stigla prva poruka na mobilni telefon u kojoj je tražen novac, Lesin sin odmah je obavestio policiju.

- U porukama su navedeni iznosi za otkup dede Milosava, ali u interesu istrage ne bih pominjao sumu. I dok je bio u policiji, njegovom sinu stizale su poruke sa zahtevom da se isplate pare. Poruke su prvo stizale sa Milosavljevog mobilnog telefona, koji su razbojnici uzeli, ali je ubrzo taj broj bio nedostupan. Ubrzo potom, poruke su počele da stižu i sa drugih, nepoznatih brojeva mobilnih telefona – razjašnjava brat dede Milosava.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd