fbpx
Skip to main content
Ivan Kontić

KONTIĆ SASLUŠAN PRED TUŽIOCEM U NOVOM SADU! Odgovarao na pitanja, pa sve ŠOKIRAO jednom rečenicom

Foto: Uprava policije CG
Pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu danas je dovršeno saslušanje Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta u tom gradu

Kako su preneli njegovi advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski, on je odgovorio na sva pitanja tužilaštva i odbrane i tvrdio da nije ni pokušao, niti uopšte pomislio da liši života oštećenog, napominjući da je ubrzo nakon događaja na aplikaciji WhatsApp stori video da je "oštećeni u veoma dobrom stanju".

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

EKSPRESNA AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Uhapšen osumnjičeni koji je Ivanu (22) zario nož u srce

EKSPRESNA AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Uhapšen osumnjičeni koji je Ivanu (22) zario nož u srce

DRAMA U CENTRU VALJEVA: Požar u poznatom kafiću - vatrogasci se satima borili sa buktinjom

DRAMA U CENTRU VALJEVA: Požar u poznatom kafiću - vatrogasci se satima borili sa buktinjom

- Ta fotografija je priložena u spis predmeta - napomenuli su njegovi advokati.

Kontićevo saslušanje koje je započelo 11. decembra prošle godine, tada je bilo prekinuto jer su njegovi branioci tražili izuzeće tužioca, što je u međuvrmenu odbijeno.

Kontiću je prošle sedmice produžen pritvor odlukom novosadskog Višeg suda do 5. februara.

Protiv njega, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivicna dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Ivan Kontić
Brutalno prebijanje u Novom Sadu
Foto: Srbija Danas

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd