Skip to main content
Ivan Kontić

KONTIĆU ZAKAZANO PRIPREMNO ROČIŠTE: Sumnja se da je brutalno pretukao mladića u Novom Sadu

Foto: SD/Ilustracija/MUP
Ivanu Kontiću (31), optuženom za pokušaj ubistva Beograđanina Miljana Mandića (29), u Višem sudu u Novom Sadu za 1. novembar je zakazano pripremno ročište.

Njemu je, kako je za "Novosti" kazala Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, produžen pritvor i on može trajati do 1. decembra. Optužnica podignuta protiv Kontića je pravosnažno potvrđena.

Protiv Kontića se u novosadskom Višem tužilaštvu vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Mandića. Incident na ulici su zabeležile kamere sa video-nadzora, a snimak se kasnije pojavio na društvenim mrežama.

Optužnica je pored Kontića, podignuta protiv još dvojice. O.L. osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučen Miljan Mandić, pušten je iz pritvora otkobra prošle godine i poslat kući na izdržavanje kućnog zatvora sa nanogicom na koju je osuđen zbog drugog krivičnog dela. L.V. koji se sumnjiči da je pomogao O.L. posle počinjenog krivičnog dela, takođe je tada pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd