fbpx
Skip to main content
Hapšenje Kristijana Golubovića

OVO KRIVIČNO DELO KRISTIJANA ZGROZILO JE SRBIJU: I njegova MAJKA je bila označena kao saučesnik

Foto: Youtube Printscreen/B92/Pink
Golubović je od početka 90-ih godina pa do danas bio više puta u zatvorima u Srbiji, Nemačkoj i Grčkoj.

Kristijan Golubović izbačen je zbog nasilja iz rijalitija Zadruga. Tokom godina, bio je više puta hapšen i osuđivan. Ležao je u zatvorima u Srbiji, Nemačkoj i Grčkoj. Zbog jednog dela, 2010. godine, javnost je bila posebno zgrožena. Tada je uhapšen, tokom primopredaje heroin u crkvi Svetog Marka. 

"NIKAKVE FLAŠE NIJE BILO, IMAMO OBDUKCIONI NALAZ": Oglasili se baka i deka nastradalog Alekse, ovo je PRAVA ISTINA

"NIKAKVE FLAŠE NIJE BILO, IMAMO OBDUKCIONI NALAZ": Oglasili se baka i deka nastradalog Alekse, ovo je PRAVA ISTINA

TOCILO, ZVER, PACOV - IMENA KOJA IZAZIVAJU JEZU: A evo kako su srpski kriminalci dobili BIZARNE nadimke

TOCILO, ZVER, PACOV - IMENA KOJA IZAZIVAJU JEZU: A evo kako su srpski kriminalci dobili BIZARNE nadimke

(VIDEO) Kalinić se juče TUKAO sa stražarima zbog uniforme, a ovako je POKUŠAO DA POBEGNE IZ ZATVORA

(VIDEO) Kalinić se juče TUKAO sa stražarima zbog uniforme, a ovako je POKUŠAO DA POBEGNE IZ ZATVORA

Aleksandar Golubović Kristijan (51) uhapšen je 16.01.2010. godine nakon što je sa dva saučesnika u crkvi Svetog Marka u Beogradu obavio primopredaju 25 grama heroina. Pripadnici kriminalističke policije uhapsili su Golubovića, Uroša Vukovića (30) i Mirsada Fujaljkića (28), kod koga je pronađena droga, nakon što su izašli iz hrama.

Tada su, su u akciji kriminalističke policije Beograda i BIA, uhapšeni Ferat Skenderovski sa osam grma heroina, a dva dana kasnije Golubović i njegova majka, Vuković, Fujaljkić, Safet Ibrović (38) i maloletna A. K. (17). Skenderovski je uhapšen u Golubovićevom džipu, ali je preuzeo odgovornost na sebe rekavši da pronađeni heroin samo njegov.

Osumnjičene Milanka Golubović i maloletna A. K. uhapšene su u iznajmljenom stanu, koji je koristila majka organizatora grupe, gde je prilikom pretresa pronađeno 100 grama heroina, 100 grama paracetamola, jedna vagica za precizno merenje, veći broj mobilnih telefona i jedan pištolj marke „bereta”. U Novom Pazaru je priveden osumnjičeni Safet Ibrović.

Policija je sumnjičila Golubovića da je organizovao kriminalnu grupu koja je na relaciji Novi Pazar - Beograd raznosila drogu.

Kako se sumnjalo, Safet Ibrović je po prethodnom dogovoru preko Mirsada Fujaljkića jednom nedeljno slao heroin i paracetamol koji bi u Beogradu preuzimali Uroš Vuković i A. K. Droga se, kako sumnjaju u policiji, u stanu Milanke Golubović prepakivala u manje paketiće koje bi potom osumnjičeni Golubović predavao prvouhapšenom Feratu Skenderovskom radi dalje prodaje. 

Viši sud u Beogradu osudio je u decembru 2010. godine Kristijana Golubovića na sedam i po godina zatvora.

Četvorica drugih članova njegove kriminalne grupe bili su osuđeni na ukupno 18,5 godina zatvora zbog trgovine heroinom i nelegalnog držanja oružja.

Sud je oslobodio optužbi Golubovićevu majku Milanku Golubović i njegovog telohranitelja Uroša Vukovića optužbi za drogu i oružje.

Safet Idrović osuđen je na osam godina zatvora, Ferat Skenderovski i Mirsad Fujaljkić na po pet godina zatvora zbog droge, dok je Marko Poljak osuđen na šest meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Kristijan Golubović
Kristijan Golubović
Foto: Srbija Danas

Kristijan je postao poznat kada je 1996. emitovan dokumentarni film „Vidimo se u čitulji” i već duže vreme je jedini preživeli od osoba koje su se pojavljivale u tom dokumentarcu.

On se za vreme robijanja u "Zabeli" 25. septembra 2006. oženio svojom devojkom Suzanom Milojković (31) iz Beograda, koja se tog dana do zatvora dovezla "linkoln" limuzinom, u pratnji kolone džipova.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd