Utorak 19. mar 2024.
huligani

KRVNIČKI NAPADALI POLICIJU I NOVINARE: U neredima u Beogradu privedeno više od 70 huligana

Foto: Tanjug/Nikola Anđić
Haos su i večeras izazvale pristalice Saveza za Srbiju i desničara među kojima je lider Obraza Mladen Obradović i Srđan Nogo.

Četvrto veče masovnih protesta u Beogradu, koji su u jednom momentu prerasli prvo u obračun, a zatim u huliganski napad na pripadnike MUP i Skupštinu Srbije, završilo se masovnim privođenjem izgrednika.

Zbog bacanja kamenica, baklji i flaša kako na policiju, tako i na zgradu parlamenta, večeras je privedeno više od 70 ljudi - saznaje se u MUP-u Srbije.

Haos su i večeras izazvale pristalice Saveza za Srbiju i desničara među kojima je lider Obraza Mladen Obradović i Srđan Nogo. Prvo su se demonstranti međusobno sukobili, što je rezultiralo ubadanjem jednog od njih, a zatim je pokušan i upad i u Skupštinu Srbije.

Najradikalnijim demonstrantima su tokom večerašnjeg protesta meta bili i novinari, prema kojima su bili agresivni, napadali ih, ometali u izveštavanju, a više njih je i povređeno.

Kolege iz više redakcija bili su meta huligana, neki direktno napadani, a neki su se našli na putu kamenica kojima su demonstranti gađali policajce, pa i sve što im je bilo na putu.

Na mnoge novinare su još s početka protesta nasrtali i upozoravali ih da ne snimaju.

Povređeni su novinari Kurir televizije, agencije Beta, novinaru N1 su pokušali da otmu kameru, koliko se moglo videti u direktnom prenosu, isto se dogodilo ekipi Al Džazire, dve novinarke Tanjuga su gurane, uz psovke i pretnje, a jedna udarena u glavu...

Najnasilniji demonstranti večeras su bili agresivni prema novinarima i snimateljima.

Bilo je napada i na novinare drugih redakcija.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd