Utorak 19. mar 2024.
Legija Arkan

LEGIJA DOBIO ZADATAK DA REŠI ARKANOVO UBISTVO? A onda je za taj posao odabrao baš njih (FOTO)

Foto: SD/ Profimedia
Mile Novaković otkriva da je posle likvidacije Željka Ražnatovića Arkana država u jednom trenutku izdala naređenje Miloradu Ulemeku. Legija se našao u problemu jer nije imao ljude u jedinici koji su to mogli da sprovedu u delo. Tada se okreće Zemuncima.

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Mile Novaković u nedavnom intervjuu otkrio je kako je i zbog čega došlo do ubistva Željka Ražnatovića Arkana i kako je Milorad Ulemek Legija bio odskočna daska za Zemunski klan.

Kompanija Delez Srbija donirala UNICEF-u sredstva za modernizaciju i opremanje neonatalnih jedinica u Srbiji

Kompanija Delez Srbija donirala UNICEF-u sredstva za modernizaciju i opremanje neonatalnih jedinica u Srbiji

OVO JE MESTO TRAGIČNOG DOGAĐAJA NA ZVEZDARI: Radnik u teškom stanju - na njega se sručila paleta cementa (VIDEO)

OVO JE MESTO TRAGIČNOG DOGAĐAJA NA ZVEZDARI: Radnik u teškom stanju - na njega se sručila paleta cementa (VIDEO)

PERVERZNA LOGIKA SVIREPIH UBISTAVA: 40 sekundi užasa - ovo je ključni dokaz protiv Belivuka i Mesara

PERVERZNA LOGIKA SVIREPIH UBISTAVA: 40 sekundi užasa - ovo je ključni dokaz protiv Belivuka i Mesara

- Arkan je bio Bog u to vreme što se tiče kriminala. Počeo je da se bavi i politikom, učestvovao u svim ratovima. Da li je mogao neko u to vreme da zatvori vrata kad Arkan nešto traži? Sve što je u beogradskom kriminalu bilo ozbiljnije se vrtelo oko njega. U jednom trenutku Arkan je preterao. Mnogo je reketirao, ko god se bavio ozbiljno kriminalom i nekom ozbiljnom pričom on je tražio da uzme svoj deo. Imao je takvu ekipu da od njegovog zuluma se nije više moglo. Onda se ta jedna ekipa skupila i dogovorila da je sad momenat. A momenat je bio jer se on totalno opustio. Nije imao svitu oko sebe kao nekad imao je tog samo jednog vozača - počeo je priču Novaković.

Ističe kako je ovde očigledno bio upliv i države u sve to.

- Arkan nije više bio značajan za politiku tog vremena i verovatno je pušten niz vodu. Pretpostavljam da je logistiku oko Arkanovog ubistva dala tadašnja Državna bezbednost - rekao je Novaković.

Mile Novaković
Foto: Youtube/Printscreen/Bez Cenzure - Zvanični kanal

Prema njegovim rečima to ubistvo je rešeno.

- Rešeno je zahvaljujući tom momku koji ga je čuvao i koji je pogodio Gavrića. Gavrić je bio uniformisani policajac koga su angažovali kriminalci. On je imao to neko ludilo u glavi da to prihvati. Ubiti Arkana u Interkontinentalu - pa to u filmovima nema. Arkan se u Interkontinetalu osećao sigurno. Gospođa je išla po onim buticima, šetala, provodili su vreme. Zamislite koji je kuraž u Gavriću da na takvom mestu sam priđe i ubije tri čoveka. To je stvarno neverovatno jer se radi o čoveku koga niko ne zna. On je bio nepoznata faca u kriminalu. Druga ekipa koja ga je prihvatila i vodila u Loznicu su bili ozbiljni kriminalci - ispričao je Novaković.

U jednom trenutku Legija je dobio zadatak od države da se reši ubistvo Arkana.

Željko Ražnatović Arkan
Foto: Profimedia

- Policijski je to ubistvo bilo rešeno, ali je Legija dobio zadatak da se očiste oni koji stoje iza toga. Problem je bio što Legija nije imao u svojoj jedinici ljude koji bi to mogli da urade. Legija je u druženje sa Zemuncima ušao u preko žena - njegova Aleksandra i žena Dušana Spasojevića su drugarice. Tako je i Legija uplovio u to društvo, ali sve je držano pod kontrolom. Imali su tajne sastanke na nekoj klupici u Zemunu. Legija nije voleo telefon, tako da na telefon nisi mogao nikad da ga uhvatiš. Znao je šta znači telefon, družio se onoliko sa Bracanovićem - ispričao je Novaković u emisiji "Bez ustručavanja".

Legija odabrao Zemunce da odrade taj posao.

- On ih vodi kod Radeta Markovića i posle toga Zemunci postaju državni činovnici. Tako su se osećali, mada nema podataka da su imali službene legitimacije. Kreću tada da čiste. Ubili su Lainovića, Ćandu, Skoleta. Pokušavaju da ubiju Jusu, Andriju Draškovića. DB im je i tu obezbeđivala logistiku - rekao je Mile Novaković.

zemunski klan
Foto: Privatna arhiva
Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd