fbpx
Skip to main content
Devojčica

Majka je ostavila kao bebu i nikada je nije posetila: Tužna sudbina devojčice koja je dobila batine zbog cigareta

Foto: Profimedia/ilustracija
Potresno

M. Ž. (38) iz okoline Beograda, osumnjičen da je pretukao svoju ćerku (13) zato što je otkrio da puši i zatim je ošišao na kratko, priznao je da je devojčicu udario nekoliko puta i makazama joj skratio kosu.

On je za sada osumnjičen za nasilje u porodici, a devojčica je sklonjena u Sigurnu kuću za nezbrinutu decu u Beogradu. Očekuje se da brigu o njoj preuzmu majka ili očeva sestra, jer devojčicina majka odavno ne živi sa njom, ostavila ju je još dok je bila beba i ima novu porodicu.

Slučaj ovog porodičnog nasilja otkriven je kada je devojčica, koja pohađa šesti razred, u četvrtak ujutro došla u školu. Njen razredni starešina odmah je primetio otoke na licu i pitao je šta joj se desilo. Devojčica mu je tada detaljno ispričala šta je preživela prethodne večeri u porodičnom domu.

- Razredni starešina me je odmah obavestio o onome šta mu je devojčica ispričala. Istog momenta sam sazvala naš tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, pa smo obavestili policiju koja je preuzela dalju istragu. Odveli smo je i na lekarski pregled i izvadili listu povreda. Ma šta da je dete uradilo ne treba ga kažnjavati batinama jer se tako ne rešava problem - kazala je direktorka škole koju pohađa devojčica i koja je o svemu obavestila nadležne instutucije da bi nasilnika udaljili od tinejdžerke.

Direktorka škole je napomenula da je sada važno pomoći devojčici da trauma ne ostavi ozbiljne posledice po nju.

U kući nema nikog

Dvospratna kuća na kraju sokaka, tik do šume, u kojoj M. Ž. živi sa ćerkom, juče je bila zaključana. Kapija je, međutim, bila otvorena, a preko ograde bio je prebačen tepih koji se sušio. Na spratu, na žici, sušile su se roze stvari devojčice, verovatno okačene još u sredu, pre nego što ju je, kako se sumnja, otac pretukao i ošišao zbog cigareta.

U školi se nezvanično saznaje da devojčica nije bila problematična, dolazila je redovno na nastavu i uspeh joj je solidan.

- Nije nam poznato da puši, mada smo čuli da ju je otac pretukao zbog pikavaca u pepeljari. U školi nije pravila probleme, a nije se ni žalila da je otac maltretira - naveli su školski drugari tinejdžerke.

U naselju u kome devojčica živi sa ocem u šoku su posle saznanja da je M. Ž. uhapšen jer je krvnički pretukao svoju ćerku. M. Ž. se u to prigradsko naselje doselio odavno sa roditeljima, nakon što su prodali stan u Beogradu. Otac mu je umro, a majka se preselila jer su posle prodaje stana kupili dve kuće u okolini Beograda.

- Zaista ne mogu da verujem da je to uradio. On je tu malu odnegovao, jer je majka ostavila još dok je bila beba i, koliko znam, nikada nije dolazila da je poseti. Brinuo je o devojčici, pružao joj koliko može. Nikada ga nisam video da je popio čašicu rakije, tako da sigurno nije alkoholičar koji maltretira ukućane. Radi u komunalnom preduzeću, zimi po ceo dan, a leti do 15 sati - rekao je jedan stariji komšija.

On kaže da je razgovarao nedavno sa M. Ž. o budućnosti njegove ćerke.

- Pričao je da se nada da će mala završiti osnovnu, pa i neku srednju školu, da može da se zaposli, ima svoje parče hleba - dodao je ovaj komšija.

Podsećamo, u sredu, 16. maja uveče, u porodičnoj kući, osumnjičeni M. Ž. je ušao u sobu ćerke na spratu i zatekao je kako puši. U pepeljeri je bilo nekoliko pikavaca. Besno ju je pozvao da siđe sa njim u prizemlje, gde ju je šamarao, a kada je devojčica pala, nastavio je da je šutira u glavi i po telu. Devojčica se teškom mukom popela do svoje sobe, a kada je otac ponovo pozvao, preplašeno i krvavo dete je sišlo a M. Ž. je uzeo makaze i ošišao joj kosu koja joj je bila do pola leđa.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd