fbpx
Skip to main content
milan lovrić

Majka troje dece je mogla biti spašena: Centar za socijalni rad uradio lošu procenu, a to je dovelo do tragedije

Foto: Facebook/Milan Lovric
Kamenom je ubio ispred dece

Posle zločina u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, gde je muž ubio ženu, resorno ministarstvo naložilo je nadzor te ustanove, a koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević kaže da u tom slučaju nije urađena dobra procena stručnjaka i da ne treba po svaku cenu određivati da očevi viđaju decu i kada je nasilje evidentno. Upravo loša procena je dovela do ubistva žene, jer je tragedija mogla biti sprečena.

Ovo je Olga (48) žena koju je muž kamenom ubio u Centru za socijalni rad (FOTO)

Osumnjičeni za ubistvo žene na Novom Beogradu izvršio samoubistvo! Ovako je skončao!

Samo od početka godine u Srbiji je ubijeno 19 žena u porodičnom nasilju, a Stanojević dodaje da ovo nije prvi put da socijalni radnici naprave lošu procenu.

vesna stanojević
Foto: Media Centar

– Mi se susrećemo stalno sa tim problemima, da žene žrtve nasilje moraju svoju decu da vode na viđenje sa očevima u centar za socijalni rad. Šta žnači viđanje u kontrolisanim uslovima? Ako centar za socijalni rad nema obezbeđenje to ne znači ništa – naglašava Stanojević.

Ona je, gostujući na RTS, istakla da je muž na Novom Beogradu u holu Centra za socijalni rad ubio svoju žena “ona je vrištala, niko vrata nije otvorio da vidi o čemu se radi”.

Svirepo: Pre nego što je Olgu ubio bivši muž OVA JEZIVA rečenica odzvanjala je hodnicima

Upitana da li je to ubistvo prst u oko sistemu Stanojević smatra da jeste i podseća da je država uradila dosta pozitivnih stvari protiv nasilja u porodici, da je od 1. juna počela primena Zakona protiv nasilja u porodici i da su svi očekivali da će se nešto promeniti.

– Mi i dalje svake nedelje primamo žene u Sigurnu kuću. Tri ubistva su bila od stupanja zakona na snagu – naglasila je ona i ponovo podsetila da je period razvoda i neposredno posle njega posebno kritičan, da nasilnici postaju još agresivniji, ali da nema utisak da to imaju u vidu centri za socijalni rad kada donose odluke.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd