fbpx
Skip to main content
milan lovrić

Majka troje dece je mogla biti spašena: Centar za socijalni rad uradio lošu procenu, a to je dovelo do tragedije

Foto: Facebook/Milan Lovric
Kamenom je ubio ispred dece

Posle zločina u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, gde je muž ubio ženu, resorno ministarstvo naložilo je nadzor te ustanove, a koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević kaže da u tom slučaju nije urađena dobra procena stručnjaka i da ne treba po svaku cenu određivati da očevi viđaju decu i kada je nasilje evidentno. Upravo loša procena je dovela do ubistva žene, jer je tragedija mogla biti sprečena.

Ovo je Olga (48) žena koju je muž kamenom ubio u Centru za socijalni rad (FOTO)

Osumnjičeni za ubistvo žene na Novom Beogradu izvršio samoubistvo! Ovako je skončao!

Samo od početka godine u Srbiji je ubijeno 19 žena u porodičnom nasilju, a Stanojević dodaje da ovo nije prvi put da socijalni radnici naprave lošu procenu.

vesna stanojević
Foto: Media Centar

– Mi se susrećemo stalno sa tim problemima, da žene žrtve nasilje moraju svoju decu da vode na viđenje sa očevima u centar za socijalni rad. Šta žnači viđanje u kontrolisanim uslovima? Ako centar za socijalni rad nema obezbeđenje to ne znači ništa – naglašava Stanojević.

Ona je, gostujući na RTS, istakla da je muž na Novom Beogradu u holu Centra za socijalni rad ubio svoju žena “ona je vrištala, niko vrata nije otvorio da vidi o čemu se radi”.

Svirepo: Pre nego što je Olgu ubio bivši muž OVA JEZIVA rečenica odzvanjala je hodnicima

Upitana da li je to ubistvo prst u oko sistemu Stanojević smatra da jeste i podseća da je država uradila dosta pozitivnih stvari protiv nasilja u porodici, da je od 1. juna počela primena Zakona protiv nasilja u porodici i da su svi očekivali da će se nešto promeniti.

– Mi i dalje svake nedelje primamo žene u Sigurnu kuću. Tri ubistva su bila od stupanja zakona na snagu – naglasila je ona i ponovo podsetila da je period razvoda i neposredno posle njega posebno kritičan, da nasilnici postaju još agresivniji, ali da nema utisak da to imaju u vidu centri za socijalni rad kada donose odluke.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd