fbpx
Skip to main content
dečak

"MALI ANDREJ MI JE SPASIO ŽIVOT I POGINUO PREDA MNOM" Ispovest preživelog pešaka o stravičnoj tragediji u Nišu

Foto: Facebook/Printscreen
Preživeli čovek koji je šetao pored nesrećnog Dejana, dao je potresno svedočenje o kobnom danu

Nišlija Dejan Ilić (48) koji je poginuo 4. januara u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana, kada ga je na trotoaru vozilom "audi" pokosio devetnaestogodišnji Beograđanin N.S, sahranjen je danas na Vrežinskom groblju.

PULMOLOG UPOZORAVA: Ne ignorišite dugotrajan kašalj, iskašljavanje i otežano disanje! Možda su znaci OZBILJNE BOLESTI!

PULMOLOG UPOZORAVA: Ne ignorišite dugotrajan kašalj, iskašljavanje i otežano disanje! Možda su znaci OZBILJNE BOLESTI!

PREDLOŽEN PRITVOR ZA POMAHNITALOG MLADIĆA Branio se ćutanjem nakon što je u Nišu "audijem" odneo dva života

PREDLOŽEN PRITVOR ZA POMAHNITALOG MLADIĆA Branio se ćutanjem nakon što je u Nišu "audijem" odneo dva života

Biciklistu usmrtio voz kod Šapca: Dve stvari mu otežavale vidljivost, stradao na licu mesta

Biciklistu usmrtio voz kod Šapca: Dve stvari mu otežavale vidljivost, stradao na licu mesta

Među onima koji su ga ispratili na poslednji počinak bio je i njegov prijatelj Dragan Ognjanović, koji je čudom preživeo tragediju, jer je sa Dejanom šetao Bulevarom Medijana kada je na njih naleteo obesni Beograđanin. Tada je smrtno stradao i dvanaestogodišnji A. P. koji se u trenutku nesreće nalazio nekoliko desetina metara iza njih.

- Malom Andreju dugujem svoj život,  tužno je reći, da nije bilo njega i mene bi danas sahranili kraj mog prijatelja. Taj koji je došao u Niš da pokaže svoj automobil, leteo je ka nama, ja i moj pokojni prijatelj, brat moj, bili smo ispred ovog malog mučenika. Kada je njega udario, puklo je,  pa sam se okrenuo i video da se auto kreće bočno prema meni. Pomislio sam da je to za mene „game over“.  To dete je stradalo i tako meni spasilo život. Moj prijatelj je doživeo istu sudbinu, i od tog trenutka meni srce puca..... Suze mi ne prestaju, kako da opišete to stanje kada plačete tri dana i ne možete da spavate. Te slike ne prestaju, Hitna pomoć mi je odmah dala injekciju da bih se smirio, neprestano sam pod jakim lekovima, ali je sve uzalud duša hoće da mi eksplodira - priča duboko potrešeni čovek.

a
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Instagram

Kako kaže Dejan mu je bio više od prijatelja, bili su nerazdvojni godinama, zajedno šetali i pravili planove za sebe i svoje porodice.

-  Prijatelj nije prava reč da bi se opisao moj odnos sa Dejanom, jer smo mi bili mnogo više. Tri naše kuće u tom naselju žive kao jedna porodica. Recite mi ako znate da postoje još neke komšije koje se ne pozdravljaju svakog dana sa „dobar dan“, već zagrljajem i poljupcima.  Iza Dejana je ostalo troje dece, najmlađe ima samo šest godina, kako njemu da objasnimo da oca više neće videti. Kakav stručnjak može tom detetu da ublaži bol, da mu zameni oca, da mu pomogne da odraste.... sve ono što moj brat više neće moći. Voleo bih da otac tog vozača dođe u njihovu kuću, da posedi samo pet minuta i da vidi šta je rezultat njegove odluke da sinu kupi kola od 250 konja  - govori Ognjanović.

Kaže da je 36 godina profesionalni muzičar, da se radovao što su Dejanova deca na pragu ženidbe i udadbe, da se nadao da će se sa njim izveseliti.

- Svi naši planovi su pali u vodu, pred očima mi je samo slika poslednjih trenutaka moga prijatelja, umro mi je pred očima... Ništa nisam mogao da učinim za njega - priča Dragan.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd