fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

MARE NIJE LIKVIDIRAO PUKIJA ZATO ŠTO SE LEČIO OD KORONE? Novi detalji o brutalnim ubistvima klana Belivuk-Miljković

Foto: Printscreen/TV Pink
O povezanosti i bliskosti dvojice vođa beogradske kriminalne ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, svi su znali. Njih dvojica se gotovo nikad nisu razdvajali, pa ipak, prvi je optužen za pet, a drugi za četiri ubistva.

Prema saznanjima medija, Miljković se, za razliku od Belivuka, ne tereti za likvidaciju Aleksandra Gligorijevića Pukija, i to samo iz jednog razloga - u to vreme ležao je u bolnici zbog korone!

IT STRUČNJAK KRVAVIH RUKU: Nasmejani kasapin učestvovao u pet likvidacija, Laliću preti doživotna robija

IT STRUČNJAK KRVAVIH RUKU: Nasmejani kasapin učestvovao u pet likvidacija, Laliću preti doživotna robija

(18+) EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆE! Najjezivije fotografije ubistva Belivukovog klana do sada

(18+) EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆE! Najjezivije fotografije ubistva Belivukovog klana do sada

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DŽONIJA SA VRAČARA: Veljin saradnik osumnjičen da je naručio ubistvo kuma

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DŽONIJA SA VRAČARA: Veljin saradnik osumnjičen da je naručio ubistvo kuma

Čak i ovaj podatak, da se Miljkoviću na teret ne stavlja likvidacija navijača iz Odžaka, govori o tome sa kolikom preciznošću su policija, BIA i Tužilaštvo za organizovani kriminal vodili istragu, obraćajući pažnju na svaki detalj.

Kada su u javnost pre nekoliko dana isplivali delići ovog tužilačkog dokumenta, koji čeka da stane na pravnu snagu, mnogi su bili uvereni da je reč o nenamernoj grešci.

- Nije greška, već je činjenično utvrđeno da je u to vreme, sredinom juna prošle godine, Miljković bio u bolnici, gde se lečio od kovida 19 - navodi izvor "Novosti". - Kada se razboleo, pomoć je prvo potražio u privatnoj klinici. Kako su simptomi bili sve teži, smešten je u "Dr Dragiša Mišović". Kada se dovoljno oporavio, slao je svoje fotografije preko "Skaja" svojim ortacima.

Gligorijević, koji je bio blizak Belivuku, Miljkoviću i njihovoj ekipi, nestao je 16. juna 2020, a kako se sumnja istog dana je i ubijen u "kući strave" u Ritopeku.

- Tog dana na prevaru su namamili Gligorijevića da oko 12 sati dođe na sastanak sa Markom Budimirom u Beton halu - navodi sagovornik koji je upoznat sa sadržajem optužnice. - Posle izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili okrivljeni Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijević je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete. Izvršenje krivičnog dela optuženi su pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu.

Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove. U to vreme Miljković je bio u bolesničkoj postelji, ali im je slao podršku preko "Skaja".

- Gligorijević je ubijen iz bezobzirne osvete - ističe sagovornik razlog zašto je likvidiran jedan od ljudi bliskih navijačkoj grupi "Principi", iza koje se krila kriminalna banda Belivuk-Miljković. - Belivuk je saznao da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi navodno odaje informacije kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte iz "snajpera". Naravno, to je on tako obrazložio zbunjenim članovima ekipe zašto moraju da "uklone" svog čoveka.

Velja Nevolja
Foto: Instagram/Printscreen/a.c.a.gligorijevic

Optužnica protiv 30 pripadnika kriminalne grupe Belivuk-Miljković prošla je prvu proveru Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. U toku je njeno slanje okrivljenima i njihovim braniocima. Oni imaju pravo na prigovore i žalbe, a o tome će, takođe, da odlučuje Vanraspravno krivično veće Posebnog odeljenja Višeg suda. Posle toga, sud može da potvrdi optužnicu ili da je vrati na doradu.

Na 322 strane optužnice, koju potpisuje tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sa svoja dva zamenika Sašom Ivanićem i Zoranom Babićem, navodi se, pored ostalog, da je ova kriminalna grupa formirana početkom 2019. godine:

- Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijačke grupe "Principi" vrše krivična dela ubistva, otmice, neovlašćena proizvodnja, držanje i promet drogom i oružjem, kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini. To su činili zastrašivanjem suparničkih grupa, preuzimanjem prevlasti na tržištu droge i ubistvima. Ovaj plan su ostali pripadnici kriminalne grupe, koji su postali njeni članovi, prihvatili i svako od njih je po nalozima i uputstvima organizatora preduzimao određene radnje u cilju njihove realizacije.

MOGUĆE PROŠIRIVANJE OPTUŽNICE

U optužnici, koja je podignuta protiv ove kriminalne grupe, navodi se da su oni okrivljeni da su počinili pet ubistava u saizvršilaštvu. Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Milanu LJepoji, Lazaru Vukićeviću i Aleksandru Gligorijeviću Pukiju. U ovom trenutku, prema saznanjima medija, za još najmanje tri zločina su prikupljeni dokazi, pa se u dogledno vreme može očekivati i nova optužnica.

Vremenska prognoza
Grmljavina sa slabom kišom
19 Beograd