fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

OTIMALI I UBIJALI KO JE ŠTA STIGAO! GNUSNI ZLOČINI VELJE I EKIPE: Sumnja se da su likvidirali Strahinju Beloševca

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić - Srbija Danas/Saša Džambić
J. M. kaže da se Strahinji Beloševcu (31) trag izgubio još u julu prošle godine, kao i da veruje da je i on žrtva kriminalne grupe Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta

Spisak smrti Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe podugačak je. Osim ubistva trojice muškaraca, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, sumnja se da ovaj klan stoji i iza nestanka još najmanje deset osoba iz kriminalnog miljea.

OTKRIVENO KO JE POMAGAO VELJI NEVOLJI: Poznat indentitet uhapšenog načelnika

OTKRIVENO KO JE POMAGAO VELJI NEVOLJI: Poznat indentitet uhapšenog načelnika

POLICAJCI UKLANJALI DOKAZE? Isplivali detalji hapšenja organa reda koji su POMAGALI VELJI NEVOLJI

POLICAJCI UKLANJALI DOKAZE? Isplivali detalji hapšenja organa reda koji su POMAGALI VELJI NEVOLJI

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAKON HAPŠENJA VELJINE GRUPE: Pogledajte kako je Belivuk zarađivao novac!

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAKON HAPŠENJA VELJINE GRUPE: Pogledajte kako je Belivuk zarađivao novac!

Bogdan Pušić, načelnik UKP, pročitao je preksinoć u emisiji na Pinku imena 10 muškaraca za koje se sumnja da su žrtve Belivukove ekipe, a za koje se pretpostavlja da više nisu među živima.

Ni živ, ni mrtav

Da Veličković, Ljepoja i Radojević nisu jedini koji su glavom platili sukob sa Veljom Nevoljom, kaže i J. M., bliska rođaka Strahinje Beloševca (31) iz okoline Aranđelovca, kome se trag izgubio 12. jula 2020. Ime rođake poznato je redakciji, ali zbog njene bezbednosti nećemo ga objaviti.

- Znamo da je Strahinja bio narko-diler, a već sedam meseci ga nema ni živog, ni mrtvog. Kada se u medijima pojavila priča o hapšenju Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, javila nam se osnovana sumnja da je i naš Strahinja njihova žrtva, a i pre toga su do nas dolazile slične priče - počinje J. M.

Ona kaže da je Beloševac kobnog dana izašao iz kuće oko sedam sati ujutru, da je devojci rekao da ide da završi nešto do grada.

- Inače je uvek spavao do podne, dobili smo informaciju da je ušao u automobil koji ga je čekao ispred kuće, a mobilni telefon mu je poslednji put lociran u Beogradu. Nestao je po receptu drugih žrtava klana, bukvalno na identičan način, i šta drugo da pomislim - kaže izvor.

Da nestanak ovog narko-dilera ima veze sa Belivukom i Miljkovićem, kako kaže, podgrejalo je i saznanje da je Belivuk uhapšen na Rudniku, gde je imao štek-vikendicu.

- I naša porodica ima vikendicu na toj planini, a Strahinja je često tamo odlazio. Takođe, nakon što je nestao pronašli smo njegov drugi telefon, sakriven u ormaru, kao i karticu. Tu je bilo mnogo brojeva koji nisu memorisani, ali i ime Mare. Taj Mare i Strahinja su razmenjivali poruke o "robi". U nekima piše: "Roba je stigla", "Roba je super kvaliteta". Videvši da je Marko Miljković Mare uhapšen, pomislili smo da je baš on taj Mare s kojim se Strahinja dopisivao - kaže J. M. i dodaje da joj sve liči na to da je i Belošević negde ubijen.

Jak drug iz Beograda

- Previše je sličnosti, Rudnik, Mare, droga, nestanci... - dodaje J. M.

Rođaka nestalog Beloševca kaže da je on počeo da diluje drogu još kao tinejdžer.

- Ne mogu da kažem da je bio cveće. Jedno vreme je prestao sa tim mutnim poslovima, ali je pre oko dve godine opet ušao u sve to, mnogo je zarađivao. Posao mu je zastao kad je počela korona. Malo pre nestanka pričao je da planira da ide za Beograd jer ima mnogo jakog druga koji u glavnom gradu zida zgrade - kaže rođaka.

Kako je objasnila, ogorčeni su i na rad inspektora koji je vodio Strahinjin slučaj.

- Ko da ih nije interesovalo da se nestanak reši. Majka je nosila telefon, ali je inspektor, navodno, rekao da to nije bitno. Nemoguće je da se čovek tako izgubi bez traga i glasa u 21. veku. A sad kad sam čula da su oni imali i svoje ljude u policiji, ništa me ne čudi - uverena je rođaka.

Misterija nestanka fitnes instruktora

Nema ni trenera bivše žene vođe škaljarskog klana

Među nestalim muškarcima, o čijoj se sudbini mesecima ništa ne zna, jeste i Jovo Kecman, fitnes instruktor iz Beograda. Njemu se trag izgubio 24. septembra 2020, kada je u Malom Mokrom Lugu ušao u jedan automobil. Kecmanov otac je ranije za Kurir rekao da je njegov sin 24. septembra iz kuće izašao sa 16.000 evra u džepu, kao i da su podizali kredit kako bi nabavili taj novac. Međutim, otac nije znao da kaže za šta je njegovom sinu trebalo toliko para. Interesantno je i to da je Jovo Kecman bio trener manekenki Dejani Živković, bivšoj nevenčanoj supruzi Jovana Vukotića, bivšeg vođe škaljarskog klana.

- Dejana je vežbala kod Kecmana u teretani, o čemu svedoče i video-snimci na društvenim mrežama, u kojima ga ona naziva najboljim trenerom - kaže izvor.

Okrenuli leđa šefu

Nude se za svedoke-saradnike

Nekoliko uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka nudi saradnju Tužilaštvu za organizovani kriminal i spremni su da detaljno priznanju zločine i otkriju ulogu svih članova u zamenu za bolji status. Za svedoka-saradnika, kako naš izvor otkriva, prvi se prijavio pripadnik bande koji nije iz Beograda.

- Očekuje se da pojedini pripadnici Belivukove grupe dobiju status svedoka-saradnika, koji se uglavnom primenjuje za teška krivična dela, za koja se ova grupa i tereti, a među kojima su teško ubistvo, otmice, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - objašnjava za Kurir predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović. Prema njegovim rečima, ovaj status ne može dobiti organizator kriminalne grupe. Ukoliko sud prihvati sporazum, mogu da budu primenjene odredbe Zakona o programu zaštite saradnika, koji uređuje uslove i postupak za pružanje zaštite i pomoći svedocima-saradnicima i njihovim porodicama.

Potencijalne žrtve klana

Strahinja Marković (22)

Jovo Kecman (51)

Lazar Vukićević (31)

Vukašin Košović (21)

Filip Marjanović (23)

Ljubomir Lainović (25)

Dario Đorđević (23)

Aleksandar Grigorijević (42)

Goran Mihajlović (23)

Damir Hodžić (23)

Adis Spahić (33)

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd