fbpx
Skip to main content
Jakšić

MEĐU KLANOVIMA, NJEGOVA GLAVA JE NAJSKUPLJA: Ovo su cene zločina, a evo čija je i NAJJEFTINIJA

Foto: MUP
Najucenjenija glava među balkanskim kriminalcima je navodno upravo Srbina Zorana Jakšića, navodnog vođe klana "Amerika", za čije ubistvo su suparnici navodno bili spremni da daju čak 10 miliona dolara.

Međutim ni lideri "kavčana" i "škaljaraca", koji su osumnjičeniza brojna ubistva i šverc narkotina, nisu jeftini, pa je za najskupljeg bilo pripremljeno 900.000 evra.

"NAŠ OTAC JE PLAŠLJIV ČOVEK, ON BEŽI IZ DVORIŠTA KAD SE KOLJE SVINJA..." Veleobrt - Sinovi stali u odbranu Gorana Džonića

"NAŠ OTAC JE PLAŠLJIV ČOVEK, ON BEŽI IZ DVORIŠTA KAD SE KOLJE SVINJA..." Veleobrt - Sinovi stali u odbranu Gorana Džonića

KLJUČA U STUDIJU JOVANE JEREMIĆ: Raskrinkavanje kriminalnog klana Belivuka i Đukanovića - luksuz i bahanalisanje po Crnoj Gori

KLJUČA U STUDIJU JOVANE JEREMIĆ: Raskrinkavanje kriminalnog klana Belivuka i Đukanovića - luksuz i bahanalisanje po Crnoj Gori

JOŠ JEDAN LANČANI UDES NA AUTO-PUTU! U sudaru učestvovalo ŠEST vozila, ima povređenih

JOŠ JEDAN LANČANI UDES NA AUTO-PUTU! U sudaru učestvovalo ŠEST vozila, ima povređenih

Zoran Jakšić je na metu neprijatelja dospeo prošle godine, akda je policiji u pritvoru navodno ocinkario demoricu kriminalaca koji su sarađivali sa njegovim klanom "Amerika", a među njima je bio i najtraženiji peruanski begunac Migel Anhel Viljanueva, pa su oni uhapšeni zahvaljujući Jakšiću. Zbog toga su za njegovu likvidaciju spremili 10 miliona dolara, ali ona još nije izvedena. On trenutno služi kaznu od 25 od 25 godina zatvora u Peruu zbog šverca 800 kilograma kokaina.

Jovica Vukotić, voda "škaljarskog klana", pobegao je u avgustu iz Crne Gore i nalazi se na međunarodnoj poternici, a za njegovu likvidaciju suprotstavljeni "kavački klan" spreman je da iskešira 900.000 evra. Kada je Vukotić bio u Centralnom zatvoru u decembru 2019, njegovu verenicu su na putu do tamo zaustavila tri lažna policajca u nameri da sipaju cijanid u hranu koju je ponela za njega, ali su u tome sprečeni jer je ona tek išla u restoran po obroke. Koliko su uporni u nameri, govori i sledeći pokušaj u oktobru prošle godine, kada ga je Nikšićanin Petar Mujović pratio do policijske stanice, gde je išao na saslušanje, pa g aje tamo razoružao Jovičin telohranitelj i uzeo mu pištolj CZ-75.

Za Veljinu glavu 700.00 evra

Za glavu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, vođe srpskog ogranka "kavčana", koji se trenutno nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru, pripadnici, škaljarskog klana" spremni su da plate 700.000 evra, navodno.

Nevolju i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pokušali su da likvidiraju na aerodromu u Tivtu, ali je policija uspela da uhapsi trojicu plaćenika. U tom istom planu za smrt Marka Miljkovića bio je spreman kofer od 300.000 evra. Sef grupe za ove dve likvidacije bio je pripadnik "škaljaraca" Janko Vukadinović, koji je na robiji u Spužu. On je kasnije, u julu, poliven vrelim uljem iz Osvete, dok su napad izveli "kavčani" kroz otvor na vratima svoje ćelije.

Luka Bojović, jedan od voda "škaljaraca", u Španiji služi kaznu od 18 godina robije, a 2016. njegov najljući neprijatelj Slobodan Šaranović, koji je bio blizak Jakšićevom klanu "Amerika", ponudio je 600.000 evra za atentat u zatvoru, ali je ubrzo posle toga ubijen i nije uspeo da ostvari plan.

Voda "kavačkog klana" Radoje Zvicer pobegao je iz Crne Gore u Južnu Ameriku ubrzo nakon 4. Februara, kada su uhapšeni njegovi najbliži saradnici Belivuk I Miljković. Zvicera su u maju prošle godine trojica "škaljaraca" pogodila sa pet metaka ispred njegovog stana u Ukrajini, a za taj napad bilo je pripremljeno 500.000 evra. On je preživeo i plaćenici su uhapšeni zbog brojnih grešaka.

Kašćelanova glava pola miliona evra

Slobodan Kašćelan, osnivač "kavačkog klana", mnogo puta je bio meta "škaljaraca", ali je svaki napad uspešno izbegao. On je 22. januara i 2. februara ove godine imao zakazana suđenja na kojima je morao da se pojavi, pa su likvidatori tada planirali da ga raznesu bombom i time zadaju najveći udarac "kavčanima". Njegova glava tipovana je na pola miliona evra.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd