fbpx
Skip to main content
Marko MIljković

MESAR NIJE NAJMONSTRUOZNIJI BELIVUKOV VOJNIK? Ovo je spisak zločina najsurovije krimi grupe

Foto: e-stock/Miloš Rafailović
Optužnica protiv članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, potvrđena je i u njoj je do detalja izneto šta se svakom od okrivljenih stavlja na teret.

Okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmice i trgovina drogom.

DONETA ODLUKA: Potvrđena optužnica protiv Velje Nevolje, tereti se za ova zlodela

DONETA ODLUKA: Potvrđena optužnica protiv Velje Nevolje, tereti se za ova zlodela

VIŠE NEMA DILEME, STIGLA POTVRDA IZ VRHA DRŽAVE: Zabranu ulaska Velji Nevolji su ukinuli Baković i Lazović!

VIŠE NEMA DILEME, STIGLA POTVRDA IZ VRHA DRŽAVE: Zabranu ulaska Velji Nevolji su ukinuli Baković i Lazović!

HITAN SASTANAK DRITANA I MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Slučaj "Belivuk" i kriminalne radnje njegove bande tresu Crnu Goru

HITAN SASTANAK DRITANA I MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Slučaj "Belivuk" i kriminalne radnje njegove bande tresu Crnu Goru

Okrivljenom Marku Miljkoviću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice.

Okrivljenom M. Budimir, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom drugom od braće Budimir stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela: teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Bojanu Hrvatinu, svedoku-saradniku sudiće se u isto vreme kada i ostalim članovima ekipe, stavljeno mu je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Milovan Tadić Miksa
Foto: Društvene mreže

Milovanu Tadiću stavlja se na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela, otmica i držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Srđanu Laliću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmice.

Okrivljenom Nemanji Lakićeviću, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Velja Nevolja
Veljko Belivuk i Srđan Lalić
Foto: Printscreen/TV Pink

Okrivljenom Nemanji Đuriću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Dejanu Tešiću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljenom Aleksandru Vučeljiću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmica, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Filipu Ivanovskom stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmice.

Okrivljenom Ž.K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je doživotni zatvor za sve okrivljene koji su počinili teška ubistva.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd