Skip to main content
Mesto zločina u Leskovcu

Meštanima Velikog Trnjana OVO NIKAKO NIJE JASNO: Novi detalji jezivog zločina - svi dokazi ukazuju samo na JEDNO

Foto: Srbija Danas/M.J.
Meštani sela uznemireni, teško im je da se pomire sa činjenicom da je neko bio u stanju da to uradi.

Pet dana nakon što je u štali u Velikom Trnjanu kod Leskovca otkriveno telo muškarca u stanju raspadanja, oglasili su se iz Višeg javnog tužilaštva, iz kojeg navode da do sada nisu dobili zapisnike o obdukciji i veštačenju tela za koje se sumnja da je Ivan Stojanović (38) niti njegove supruge Biljane (38), koja se pre nekoliko dana otrovala pesticidima.

BILJANA NIJE SAMA POČINILA UBISTVO?! Kriminolog šokirao tvrdnjama: "Mislim da je imala dobrog pomagača"

BILJANA NIJE SAMA POČINILA UBISTVO?! Kriminolog šokirao tvrdnjama: "Mislim da je imala dobrog pomagača"

IZNAD ZABETONIRANOG MUŽA STAVILA DEČIJI BAZEN! Detalji stravičnog zločina kod Leskovca: Biljana na sve načine pokušala da sakrije Ivanovo telo

IZNAD ZABETONIRANOG MUŽA STAVILA DEČIJI BAZEN! Detalji stravičnog zločina kod Leskovca: Biljana na sve načine pokušala da sakrije Ivanovo telo

OVO JE PRETHODILO UBISTVU KOD LESKOVCA?! Toksikološka analiza Ivanovog tela iz bureta rešiće važnu misteriju (FOTO/VIDEO)

OVO JE PRETHODILO UBISTVU KOD LESKOVCA?! Toksikološka analiza Ivanovog tela iz bureta rešiće važnu misteriju (FOTO/VIDEO)

Prema saznanjima iz istrage, Ivan je ubijen hladnim oružjem i to pre dosta vremena, što se poklapa sa činjenicom da ga niko nije video ni čuo tri godine. Svi dokazi ukazuju da ga je svirepo ubila supruga Biljana, najverovatnije na spavanju, a potom je njegovo telo raskomadala i u delovima prenela do štale i zabetonirala u buretu. Klupko ovog zločina počelo je da se odmotava 26. juna, kada je pronađeno Biljanino telo, koja je ruku na sebe digla na istom mestu gde je pokopala supruga, za kog je govorila da je u Rusiji na privremenom radu.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa policijom, vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obaveštenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta počinioca ovog krivičnog dela, s obzirom na to da postoji sumnja da je reč o teškom ubistvu - navodi se u izjavi višeg javnog tužioca Ljiljane Zlatanović Janković.

- Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta osobe čije je beživotno telo pronađeno 28. juna u selu Veliko Trnjane, doneta je naredba o obdukciji, koju je obavio Zavod za sudsku medicinu u Nišu, ali tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o toj, kao ni o obdukciji povodom smrti sada pokojne Biljane Stojanović, na čijem telu nije bilo tragova nasilja.

Iako istraga o ovom slučaju uveliko traje, meštani Velikog Trnjana kažu da su i dalje uznemireni, jer im je teško da se pomire sa činjenicom da se takav zločin desio u njihovom kraju. Svirepost prilikom likvidacije, a posebno višegodišnje skrivanja tela i tragova, ostavlja bez reči porodicu Stojanović, ali i njihove komšije i prijatelje. U nedostatku zvaničnih informacija, javnost danima spekuliše da li je Biljana bila u stanju da sama počini takav zločin, odnosno da je možda i ona bila žrtva "nekog trećeg".

Priča se čak i da je neko, tri dana pre nego što se ona otrovala, pokušao da otme Biljanu, odnosno da je nasilno ugurana u auto, ali da je ona nekako uspela da umakne.

- Ljudima je lakše da poveruju da su supružnici ubijeni, nego da prihvate da je neko iz njihove blizine u stanju da tako nešto uradi. To je normalna psihoza mase u ovakvim slučajevima kada je sve još obavijeno velom misterije - kaže izvor iz istrage, koji navodi da se malo sporije dolazi do materijalnih dokaza, jer se sve hemijske i biološke analize obavljaju u Nišu i Beogradu.

Navodi se da se još obavljaju informativni razgovori sa građanima i eventualnim svedocima, ali da treće osobe, odnosno osumnjičenog, zasad nema, jer bi do sada sigurno neko bio priveden.

U celom slučaju nepoznanica je jedino motiv, odnosno zašto je Biljana ubila supruga sa kojim ima troje dece. Njena rođena sestra izjavila je novinarima da je Ivan navodno maltretirao, ali da je to prestalo kada im se rodio sin, koji sada ima 10 godina. Nejasno je i kako je baš na dan Biljanine sahrane pronađeno Ivanovo telo, da li je neko dojavio porodici ili su oni sami primetili da se u štali nešto čudno dešavalo.

Deci rekla da otac nema telefon

Iza Biljane i Ivana ostalo je troje dece, od kojih je samo najstarija ćerka punoletna i ona je ostala u kući gde je živela sa majkom poslednje tri godine. Mlađa sestra (14) i brat (10) su kod Biljanine sestre, a kako se nezvanično saznaje, u ponedeljak će leskovački Centar za socijalni rad odlučiti o njihovoj sudbini.

Deca su već dala izjave u policiji, gde su, navodno, ispričali da im je majka govorila da otac nema telefon i da ne može da ih zove.

BONUS VIDEO: Ubistvo u Leskovcu - Biljana zabetonirala muža

 

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd