fbpx
Skip to main content
mika aleksić

MIKA ALEKSIĆ IZA REŠETAKA: Nastavniku glume određen pritvor

Foto: Printscreen/RTS
Nastavniku glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom nakon čega mu je određen pritvor.

Osumnjičeni se tereti, u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz člana 178 Krivičnog zakona i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim  ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

SASLUŠAN MIKA ALEKSIĆ: Evo šta je rekao pred tužilaštvom

SASLUŠAN MIKA ALEKSIĆ: Evo šta je rekao pred tužilaštvom

TUGA NA SEOSKOM MEZARJU: Sahranjene žrtve pešterskog masakra, među njima i trostruki ubica (FOTO)

TUGA NA SEOSKOM MEZARJU: Sahranjene žrtve pešterskog masakra, među njima i trostruki ubica (FOTO)

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SELU RASNO: Krvnik sa Peštera prvo upucao bivšeg zeta i tasta, pa suprugu i taštu

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SELU RASNO: Krvnik sa Peštera prvo upucao bivšeg zeta i tasta, pa suprugu i taštu

Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja Miki Aleksiću određen je pritvor do 30 dana.

Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom gde je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi.

- Rekao je da optužbe nisu tačne, i da ne zna zašto su to rekle - saznaje se u tužilaštvu.

Javni tužilac predložio je pritvor za Miroslava Miku Aleksića (68).

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da se on tereti za osam krivičnih dela silovanje i sedam krivičnih dela polno uznemiravanje izvršenih u periodu od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih.

- Od njih šest jedna je bila maloletna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva - navodi portparolka.

Ona je dodala da će Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovesti dalju istragu u ovom slučaju.

Istakla je da s obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku tužilaštvo neće izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka.

- Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena - navela je ona.

Podsetimo, poznata glumica Milena Radulović u ispovesti ispričala je da je Aleksić dok je bila maloletna silovao i da se to dogodilo više puta.

Milena Radulović ispričala je da su ona, i nekoliko devojaka od kojih su neke maloletne, prijavilo policiji da ih silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Nakon ove prijave Aleksić je uhapšen, a ova priča podigla je veliku buru u Srbiji.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
8 Beograd