fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

"MIKI JE ODSTRANJENA PROSTATA - ON NIJE MOGAO DA IH ZLOSTAVLJA": Oglasio se advokat Aleksića o navodnim novim dokazima

Advokat Zoran Jakovljević izneo detalje odbrane svog klijenta Miroslava Aleksića koji je optužen za silovanje.

On je izjavio da je nezadovoljan načinom na koji je ovaj slučaj ispraćen u medijima i da smatra da je nedopustivo što anonimne osobe daju navodno ekskluzivne informacije, za koje tvrdi da su laži.

POČINJE SUĐENJE JEDNOM OD NAJTRAŽENIJIH SVETSKIH BEGUNACA: Igoru Srbinu preti još jedna doživotna, pozvana gomila svedoka

POČINJE SUĐENJE JEDNOM OD NAJTRAŽENIJIH SVETSKIH BEGUNACA: Igoru Srbinu preti još jedna doživotna, pozvana gomila svedoka

VELIKA VATRENA STIHIJA U KRUŠEVCA: Goreo stambeni objekat, tri vatrogasna vozila se borila sa stihijom

VELIKA VATRENA STIHIJA U KRUŠEVCA: Goreo stambeni objekat, tri vatrogasna vozila se borila sa stihijom

POVREĐENI ŽENA I DETE KOD PRIJEPOLJA: Prevrnuo se automobil, zaustavio se na samo par metara od Lima

POVREĐENI ŽENA I DETE KOD PRIJEPOLJA: Prevrnuo se automobil, zaustavio se na samo par metara od Lima

- Odbio sam da se pojavljujem u televizijskim emisijama, načelno zbog takvog stava medija, koji su se u slučaju Miroslava Aleksića pretvorili u fabrikante obmane. Ja ne znam kako bih postupio da sam na njegovom  mestu. Svi ti napadi, anonimne izjave i svedoci koji daju čitave intervjue u medijima, bez imena i prezimena, to je nedopustivo - smatra Zoran Jakovljević.

Jakovljević je rekao da će se njegova taktika odbrane zasnivati pre svega na izbegavanju davanja izjava i vraćanju slučaja među sudske organe.

- Zbog svega toga, imam nameru da budem principijelan i da ovaj slučaj vratim u sudnicu, umesto da govorim u televizijskim emisijama. Posle toliko laži i emitovanja gluposti, neću da budem "Don Kihot koji juriša na vetrenjače". Umesto toga, u sudnici ćemo ih "zgromiti" dokazima. Odbrana ima mnogo toga da kaže i razotkrije - kaže advokat Miroslava Aleksića.

Kako kaže, odbrana ima jake dokaze i čeka odgovarajući trenutak da ih iznese.

- Snimici koji se pominju u medijima čak nisu ključni ni važni. Samo ću reći jednu jednostavnu stvar koja bi svima trebala da bude jasna. Iz zdravstvenih razloga, Miroslavu Aleksiću je pre nekoliko godina morala da bude odstranjena prostata. Pa, da li čovek koji nema prostatu može da počini silovanje? Čekamo samo da vidimo sa čime se suočavamo, jer svakog dana navodno isplivavaju novi slučajevi. Ne treba žuriti, treba ovaj slučaj isterati do kraja - kaže Zoran Jakovljević.

Sa druge strane, advokat Svetozar Vujačić objasnio je da za silovanjenije neophodno da dođe do polnog odnosa. 

- Ukoliko lice koje je optuženo za silovanje zaista ima zdravstveni i medicinski nedostatak koji onemogućava ovakvu radnju, sudski veštak će to utvrditi zdravstvenim pregledom. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u to, iz bilo kog razloga, pregled će obaviti odbor sudskih veštaka - kaže advokat Vujačić.

Mika Aleksić
FOTO: YoutubePrintscreen/Studio B

 

Šta kaže zakon

Prema definiciji iz Krivičnog zakonika Republike Srbije, silovanje se defniše kao "obljuba ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica". To u praksi znači da nije neophodno da dođe do polnog odnosa da bi neko bio optužen za silovanje, već se osoba može fizički primorati na seksualne radnje, navodi Vujačić. 

Da podsetimo, u Višem tužilaštvu u Beogradu nedavno je prekinuto saslušanje treće devojke koja je davala iskaz u vezi optužbi za silovanje i nedozovoljene polne radnje od strane Miroslava Aleksića. Kako se nezvanično saznaje prekid je usledio jer je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević tražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca.

Kako se navodi Jakovljević je naveo da je tužilaštvo pristrasno u odnosu na odbranu, jer u sva tri dana saslušanja onemogućava oštećenima da odgovaraju na sva pitanja branioca osumnjičenog Aleksića. Neka od pitanja koje je tužilaštvo odbilo braniocu su "zašto su posle zlostavljanja nastavile da idu u školu glume kod Aleksića" i "da li su prilikom samog čina zlostavljanja mogle da napuste prostoriju u kojoj se to dešavalo".

Ipak, Viši tužilac odbio je zahtev branioca Miroslava Aleksića za izuzeće zamenika tužioca koji postupa u istrazi zbog kako je naveo pristrasnosti. Ocenjeno je da je zahtev neosnovan i saslušanje je nastavljeno nakon sat vremena, a u međuvremenu završeno.

Devojka (21) koja je saslušana i ne želi da se njen identitet otkrije prijavila je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Podsetimo, prethodnih dva dana saslušane su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd