fbpx
Skip to main content
Miroslav Aleksić i Milena Radulović

Advokat Milene Radulović otkrio kada počinje SUĐENJE ALEKSIĆU: Tužilaštvo iznelo iznenađujući predlog

Foto: Pink.rs/Printscreen
Advokat glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić izjavio je da je skroz očekivano podizanje optužnice protiv Aleksića i da je to očekivan tok postupka.

Advokat Jugoslav Tintor je rekao gostujući na TV K1, da je Tužilaštvo imalo jake dokaze za podizanje optužnice protiv Aleksića i dodao da se optužnica ne podiže ukoliko dokazi po svom kvantitetu i kvalitetu ne pružaju dovoljno osnova za opravdanu sumnju.

- Korpus dokaza protiv okrivljenog Aleksića je jak i u tom smislu mislim da Tužilaštvo ima čvrst slučaj - rekao je Tintor.

ŠTA ČEKA ALEKSIĆA: Miku terete za silovanje četiri devojke, poznato kolika mu kazna preti

ŠTA ČEKA ALEKSIĆA: Miku terete za silovanje četiri devojke, poznato kolika mu kazna preti

Hrvatica divljala na auto-putu kod Pećinaca: "Bentlijem" jurila, ali ju je srpska policija stigla!

Hrvatica divljala na auto-putu kod Pećinaca: "Bentlijem" jurila, ali ju je srpska policija stigla!

ISTRAGA PUCNJAVE NA GROBLJU VODI DO VELJE: Napad na Lešću organizovali Belivukovi vojnici?

ISTRAGA PUCNJAVE NA GROBLJU VODI DO VELJE: Napad na Lešću organizovali Belivukovi vojnici?

Za njega lično kao zastupnika žrtava je, kaže, podizanje otpužnice očekivano i istakao da nijednog trenutka nije dovodio u pitanje da li će optužnica u tom predmetu biti podgnuta. Primetio je da je u javnosti "provejavala doza neizvesnosti" da li će optužnica biti podignuta, međutim, kako navodi, svaki drugi tok postupka bio bi krajnje sumnjiv i doveo u pitanje čime se Tužilaštvo rukovodilo za bilo koju drugačiju odluku.

- Ono što će biti interesantno videti jeste prvo suđenje kada bude bilo zakazano s obzirom da je to prvi momenat kada će okrivljeni Aleksić izneti svoju odbranu -  rekao je Tintor.

Na pitanje da li je iznenađen predlogom Tužilaštva da se u ovom slučaju isključi javnost tokom suđenja, Tintor je odgovorio da je to stvar stava suda, ali da je on uvek za javno suđenje.

Jugoslav Tintor
Foto:Yotube/Printscreen

- Imajući u vidu da su obe moje klijentkinje stale ispred javnosti na samom početku ovog procesa, bilo bi krajnje paradoksalno kada bih sada u sudnici tražio isključenje javnosti. S druge strane, Tužilaštvo se rukovodi svojim razlozima, da li možda razlogom da obezbede manji pritisak javnosti na tok postupka - rekao je Tintor.

Upitan kada očekuje početak suđenja, advokat je odgovorio da sada sledi faza potvrđivanja optužnice koja obično traje mesec dana, te dodaje da se početak suđenja može očekivati za mesec i po, odnosno u junu. 

Tintor je dodao da je ono što je njemu zasmetalo u javnosti jeste pokušaj devalviranja značaja slučaja Radulović-Aleksić upoređivanjem sa drugim postupcima.

 

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd